Hlavní obsah

Hokejovou extraligu si možná vyzkouší Lang

PRAHA

Hokejová extraliga se možná v brzké době dočká další výrazné osobnosti. V případě zrušení letošní sezony v NHL by se do nejvyšší české soutěže mohl vrátit Robert Lang, olympijský vítěz z Nagana. ČTK to potvrdil hráčův zástupce Pavel Maršoun. "Je to hodně reálné, Robert má chuť hrát. Všechno se ale bude odvíjet od toho, jak dopadnou jednání o budoucnosti NHL," řekl Maršoun.

Foto: www.detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

Na 14. ledna svolal šéf zámořské soutěže Gary Bettman do New Yorku zasedání Rady guvernérů. Očekává se, že na schůzce oznámí zrušení sezony, protože majitelé klubů a zástupci hráčské asociace NHLPA se zatím stále nedohodli na nové podobě kolektivní smlouvy.

Kam povedou další kroky Roberta Langa?
Hlasujte v anketě na konci článku!

O služby útočníka Detroitu a držitele letošní Zlaté hokejky pro nejlepšího tuzemského hráče uplynulé sezóny prý mají eminentní zájem tři extraligové kluby. "Nabídky ale máme i ze Švýcarska," řekl Maršoun. Lang dal svým agentům pokyn k jednání o angažmá před Vánocemi, podle Maršouna může být určitým problémem výše hráčovy pojistky. "V jeho případě se může suma za tři čtyři měsíce působení v soutěži pohybovat mezi padesáti až sedmdesáti tisíci dolarů," přiblížil finanční náležitosti.

V extralize naposledy před osmi lety

Čtyřiatřicetiletý Lang, který hokejově vyrůstal v Litvínově, hrál naposledy v extralize v sezóně 1996/97 za pražskou Spartu. Ve sbírce má zlato z mistrovství světa ve Vídni, bronz z olympiády v Albertville a reprezentační dres oblékl také na ZOH v roce 2002 v Salt Lake City.

V NHL odehrál za Los Angeles, Boston, Pittsburgh, Washington a Detroit více než sedm stovek zápasů, zaznamenal v nich 187 branek a na dalších 311 přihrál. V minulé sezóně dlouho útočil na Trofej Arta Rosse určenou nejproduktivnějšímu hráči základní části.

Spolu se svou americkou manželkou Jennifer a dvěma dětmi žije Lang v Hilton Head, v současné době se ale připravuje ve Phoenixu s místními hráči. "Trénuje už dva měsíce, zdravotně je v pohodě," ujistil Maršoun.

V případě návratu domů by Lang mohl posílit Litvínov, kde už působí jeho někdejší spoluhráči Robert Reichel, Martin Ručinský či Jiří Šlégr, a pomoci severočeskému klubu vybojovat vytoužený historický titul.

Reklama