Hlavní obsah

Třinec - Zlín 3:4Stav série 2:4Zlín si po osmi letech zahraje ve finále. Postup přes Třinec zajistil dvougólový střelec Balaštík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Leška 0 : 1
25. Balaštík 0 : 2
27. Bonk 1 : 2
49. Balaštík 1 : 3
50. Okál 1 : 4
55. Zíb 2 : 4
59. Peterek 3 : 4
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Zlína budou hrát po osmi letech finále extraligy. Nejlepší tým dlouhodobé části dovršil postup vítězstvím 4:3 v šestém semifinálovém utkání v Třinci a na ledě Ocelářů tak vyhrál všechny tři zápasy v sérii. Prvními dvěma góly v play off se o čtvrteční vítězství zasloužil probuzený střelec Jaroslav Balaštík. Třinec obsadil v konečném pořadí extraligy čtvrté místo za pražskou Slavií a o šest příček vylepšil svoje loňské umístění.

Článek

Zlínští trenéři roztrhali před šestým utkáním útočné formace a nově sestavená první řada se uvedla gólem už v 25. sekundě. Po rychlé akci a střele Veselého se puk odrazil od Hamerlíkova betonu k Leškovi, který ho zblízka usměrnil do branky.

Po takovém začátku domácí zůstali několik střídání jako opaření a v třetí minutě jenom přihlíželi, jak Čech po dalším brejku orazítkoval tyčku. Hlavy začali Oceláři zvedat v půlce první dvacetiminutovky. Klimenta v úvodní přesilovce nemohl mít lepší palebnou parketu, ale úplně sám z mezikruží přestřelil.

Vychýlená muška se domácích držela jako klíště. Při 72 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, v jejímž závěru dokonce hostující Čajánek musel bránit bez ztracené hole, sice ostřelovali Sedláčka, ale v obrovské šanci Polanský znovu minul.

Slezané pak stále byli nebezpečnější, hostující branka však byla jako zakletá. Po průniku v oslabení ji minul Roth stejně jako Ovčačík, který v přečíslení napnul jen boční síť.

Balaštík ukončil střelecký půst

Hostům patřil rovněž nástup do druhé třetiny. Balaštík nejprve za Hamerlíka puk neprotlačil, ale vzápětí přesným švihem do horního růžku v 25. minutě přece jen zlomil svůj střelecký půst v play off.

Domácím se vyplnil nejhorší možný scénář a museli dotahovat dvougólovou ztrátu. Gól z ní ale rychle umazal v 27. minutě Bonk, jenž přehodil ležícího Sedláčka.

Do zlínské defenzivy se však Třinec i poté znovu dostával lopotně. V naději ho naopak musel udržet Hamerlík, který v 35. minutě chytil Okálovi po Rothově faulu trestné střílení.

Domácí už senzaci nedokonali

Domácí se snažili oplatit stejnou mincí, Orsavův povedený průnik ale zastavil Sedláček a stoprocentní příležitost pohřbil v 42. minutě Peterek, který po parádní akci a bekhendové kličce mířil vysoko nad. Třinecké hazardování s šancemi vyvrcholilo Růžičkovou nepřesnou ránou a z protiútoku Balaštík svým obávaným švihem zavěsil podruhé.

Když o 50 sekund později Okál čtvrtým gólem vyhnal Hamerlíka na střídačku, domácí sen o zvratu v sérii se hroutil. Závěr však Třinečtí odehráli naplno a nebyli daleko od senzace.

Zíb šťastným způsobem snížil a Peterek 92 sekund před koncem řádné hrací doby dotáhl na rozdíl jediné branky. V závěrečné minutě domácí odvolali gólmana a Růžička se objevil ještě v poslední možnosti, ale z brankoviště minul.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. Bonk (Roth, M. Růžička), 55. Zíb, 59. Peterek (Orsava) - 1. Leška (Veselý, Ondráček), 25. Balaštík, 49. Balaštík (Čech), 50. Okál (Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4806.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Rákos - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Orsava - Rufer, Matuš, Ostřížek. Trenéři: Turek a Janků.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Horák, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Ondráček, Leška, Veselý - Okál, Čajánek, Čech - Balaštík, Melenovský (31. P. Sedláček), Köhler - Šlahař, Kostourek, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.
KONEČNÝ STAV SÉRIE: 2:4

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec