Hlavní obsah

Hokejisty Komety Brno povede i v příští sezóně trenér Kýhos

U hokejistů Komety Brno zůstává trenér Vladimír Kýhos, s nímž vedení klubu prodloužilo smlouvu. Šestapadesátiletý kouč se vrátil do Brna po třech a půl letech, když převzal tým po základní části a vedl ho v šesti zápasech skupiny o udržení. Loňský finalista extraligy skončil letos na jedenáctém místě.

Foto: hc-kometa.cz

Vladimír Kýhos povede Kometu Brno i v příští sezóně.

Článek

"Převzal tým ve špatném stavu. Splnil cíl, kterým byla záchrana a vyhnutí se baráži," uvedl vlastník brněnského klubu Libor Zábranský, který po dohodě s Kýhosem rozšířil realizační tým.

Asistenty trenéra budou Karel Beran a Martin Pešout, který nahradil Lubomíra Oslizla. Dalšími asistenty budou Jaroslav Odehnal (brankáři), Jiří Horáček (videokouč) a Hana Bubníková (kondice). K letní přípravě se hokejisté Brna sejdou poprvé v pondělí 29. dubna.

Kýhos s Pešoutem spolupracoval už v Karlových Varech, kde skončili loni v listopadu. Poté Pešout zamířil do Skalice, která pod jeho vedením skončila v základní části slovenské extraligy pátá a v play off vypadla ve čtvrtfinále s Piešťany.

Do Komety přišel Kýhos poprvé v sezóně 2007/08, kdy nahradil v tehdy prvoligovém týmu Rostislava Čadu. V Brně působil půldruhého roku, po získání extraligové licence od Znojma vedl tým ještě čtyři kola v nejvyšší soutěži.

Po nevydařeném startu a čtyřech porážkách jej vedení klubu v září 2009 odvolalo. Kýhos poté působil v Dukle Trenčín, v prvoligovém Táboře a v extralize vedl Litvínov a naposledy od začátku ledna do listopadu 2012 Karlovy Vary.

Reklama

Související témata: