Hlavní obsah

Hokejisty Karlových Varů bude dál trénovat Žemlička

Karlovy Vary

Hokejisty Karlových Varů povede i v příští sezóně extraligy jako hlavní trenér Richard Žemlička. Jeho asistentem bude nově Karel Mlejnek, který dosud trénoval juniorský tým v mezinárodní soutěži MHL. Západočeši o tom informovali na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karlových Varů Richard Žemlička.

Článek

"Věříme, že spolu vytvoří dynamický tým, který navodí změnu," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk. Devětačtyřicetiletý Žemlička přišel do Karlových Varů v listopadu, kdy nahradil odvolaného Vladimíra Kýhose. Energii se mu nepodařilo dovést do play off, což byl cíl klubu, přesto u mužstva zůstává.

"Trenér Žemlička přebíral situaci v nelehké situaci, se kterou se však dokázal popasovat. I když postoupit do předkola se mu nepodařilo, jsme toho názoru, že zde má rozdělanou práci a má týmu co nabídnout. Proto jsme se rozhodli dát mu šanci," uvedl Vaněk.

Vedení klubu se ale rozhodlo změnit asistenta. Žemličkův dosavadní hlavní spolupracovník Jaromír Kverka starší se přesune k juniorům, na jeho místo přijde Mlejnek. Pod jeho vedením postoupily Karlovy Vary ve své premiérové sezóně v MHL do play off.

"Prošel (u nás) všemi kategoriemi a dlouhodobě prokazuje, že patří k absolutní trenérské špičce. Jeho posun k nejprestižnější kategorii je přirozený a samozřejmý," řekl Vaněk. Mlejnek byl na střídačce seniorského týmu již v závěru sezony, kdy Karlovy Vary bojovaly ve skupině o udržení.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články