Hlavní obsah

Sparťanská reforma před novou sezónou: odcházejí Broš, Hanzlík, Pinc a další

Praha

Už podruhé za sebou skončili hokejisté Sparty ve čtvrtfinále play off a vedení pražského celku se rozhodlo pro razantní obměnu kádru. Šéf klubu Rašíd Chabibulin, sportovní manažer Patrik Martinec a kouč Josef Jandač se rozhodli, že v holešovickém týmu již nebudou pokračovat Michal Broš, Jan Hanzlík, Marek Pinc, Sacha Treille, Angel Krstev a Adam Lapšanský. Informovaly o tom v pátek oficiální internetové stránky pražského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Broš Spartu vedl jako kapitán, teď v pražském klubu končí.

Článek

„Všem bychom chtěli poděkovat za to, co pro Spartu odvedli," řekl Martinec na oficiálních stránkách klubu. „Zejména u Honzy Hanzlíka a Michala Broše je potřeba vyseknout poklonu za všechno, co pro Spartu na ledě i mimo něj udělali. Strávili zde celou řadu sezón a velkou měrou se podíleli na velkých úspěších v poslední dekádě. Přejeme jim hodně štěstí do dalších angažmá."

Po odchodu Pince musí klub řešit brankářskou otázku. Nejpravděpodobněji se jeví varianta, že by se do Sparty jako nová jednička přesunul Jakub Štěpánek, který v minulé sezóně kryl záda Tomáši Pöpperlemu ve Lvu Praha.

Treille uvolnil místo mladým

Treille oznámil svůj konec v klubu už dříve na Twitteru týmu. Francouz byl jedním z hráčů, kteří uvolní místo mladým hokejistům. „Do konce března jsme mohli uplatnit opci na jeho další pokračování ve Spartě, ale to jsme neudělali," informoval Martinec. Příští sezónu vstupuje do platnosti nové pravidlo o tom, že v každém týmu musí být pět hráčů, kteří se narodili nejpozději v roce 1990. „Jedním z důvodů je právě i rozhodnutí svazu o úpravě nasazování mladých hráčů do zápasů," potvrdil Jandač.

O tom, kdo odcházející hokejisty nahradí, se zatím jen spekuluje. Kromě Štěpánka jsou podle zákulisních informací ve sparťanském hledáčku také litvínovský obránce Karel Kubát a útočník Karlových Varů Petr Kumstát. Právě do západočeského mužstva by se naopak mohl přesunout Broš. Energii totiž vede někdejší sparťanský hráč a trenér Richard Žemlička.

Pražané zveřejnili i hráče, kteří mají v klubu platnou smlouvu, a s největší pravděpodobností tak budou rudý dres oblékat i v příštím ročníku. Jsou to obránci Gřegořek, Philipp, Pilař, Sičák a útočníci Bahenský, Forman, Hlinka, Hovorka, Pacovský, Přibyl, Ivan Rachůnek, Simon. Ostatním hráčům kontrakty vyprší 30. dubna a vedení týmu bude na začátku května informovat o případných dalších hráčských změnách.

Reklama

Související témata: