Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 4:1Duda řídil výhru hokejistů Liberce nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Filippi 1 : 0
35. Víšek 2 : 0
40. Nouza 2 : 1
49. Moravec 3 : 1
57. Duda 4 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v šestém kole baráže o extraligu Mladou Boleslav na svém ledě 4:1 a oplatili ji tak týden starou porážku. Domácím k úspěchu pomohly dvě využité přesilovky. Liberečtí si tak připsali třetí výhru v řadě a upevnili si postavení v čele barážové skupiny. Tři kanadské body za gól a dvě přihrávky si připsal Radek Duda.

Článek

V brance Liberce dostal před Schwarzem podruhé v řadě přednost Vošvrda a v úvodu moc práce neměl. Jeho protějšek Will se však musel mít hned od začátku na pozoru. V první velké šanci se ocitl Pospíšil, Will výborně zasáhl. Poté z ideální pozice přestřelil Nedvěd a neuspěl ani Kudrna.

Hosté se osmělili až v následné přesilovce, kdy si také Vošvrda připsal první ostřejší zákroky. Otevřít skóre nedokázal ani Filippi, Will byl opět na místě. V 16. minutě bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch hostů za hození hole Výtiskem. Nouza si však se svým blafákem na Vošvrdu nepřišel.

Skóre utkání otevřel ve 23. minutě liberecký Filippi, který bombou z mezikruží využil přesilovou hru. Zvýšit vedení mohl domácí kapitán Nedvěd, ale ani nadvakrát Willa nepřekonal. Na druhé straně tvrdě pálil Ondřej, Vošvrda byl připraven.

Do dvougólového vedení poslal Tygry Víšek, který zužitkoval Dudovu přihrávku zpoza branky. Na konci druhé třetiny měla Mladá Boleslav výhodu přesilové hry a dokázala ji zužitkovat. Nouza tečoval Tomanovu střelu od modré a snížil na 2:1.

Moravec s Dudou pojistili náskok

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté, kteří zasypali Vošvrdu sprškou střel. Liberecký brankář si však se všemi pokusy poradil. Třetí liberecký gól mohl přidat Galamboš, Will se však proti jeho střele dokázal přesunout. Domácí se tak dočkali o chvíli později. Po skrumáži před brankou se puk dostal k Moravcovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Další branky mohli přidat Bulíř s Dudou, Will však předvedl výborné zákroky a udržel pro hosty naději na bodový zisk. O tu boleslavští hráči přišli tři minuty před koncem, když Duda tečí Čuttovy střely využil přesilovku a definitivně tak rozhodl o osudu utkání.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Filippi (Kudrna, Čakajík), 35. Víšek (Duda), 49. Moravec (Duda), 57. Duda (Čutta, T. Pospíšil) - 40. Nouza (Toman, D. Výborný). Rozhodčí: Turčan, Hodek - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. Diváci: 6633.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Derner, Moravec, Výtisk, Čutta, Jánošík, Štich, Šimek - Duda, P. Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Botňák, D. Špaček - Kudrna, Filippi, Bulíř - Galamboš, Dušek, Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Mladá Boleslav: Will - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Kolafa, Kulich - Nouza, Koudelka, Havlíček - Pabiška, D. Výborný, Jiránek - Hrdel, D. Vrbata, Kafka - Rys, Pitule, Ondřej. Trenéři: F. Výborný a Slabý.

Reklama

Související témata: