Hlavní obsah

Vsetín si věří, Plzeň chce zapomenout

PRAHA

V naprosto opačném rozpoložení se proti sobě ve čtvrtek v 17 hodin postaví v 35. kole Tipsport extraligy hokejové celky Vsetína a Plzně. Zatímco Valaši doma neprohráli už osm zápasů, Západočeši se chtějí vzchopit po debaklu 1:8 od Karlových Varů. Mnozí už Vsetín odepisovali, ale po příchodu trenéra Stavjani se mužstvo začalo pomalu zvedat a nyní mu na osmou příčku potřebnou pro playoff schází pouhých devět bodů.

Foto: archiv

Vsetínského brankáře Romana Čechmánka prověří hráči Plzně.

Článek

"Posun do elitní osmičky je lákavou vidinou, byť zatím jen v teoretické rovině. Z jedenácté příčky se přesto díváme hlavně směrem nahoru. Na rozdíl od celků, které hájí své dosavadní příznivé pozice v tabulce, můžeme hrát uvolněněji, protože se od nás už tolik nečeká," uvažuje Antonín Stavjaňa.

Jeho svěřenci prohráli jedinkrát v posledních deseti zápasech, po reprezentační přestávce mají stoprocentní bilanci. S Plzní se jim však v této sezóně nedaří, ze dvou vzájemných duelů nezískali ani bod, přitom momentálně devátí Západočeši jsou dalším týmem, jenž si brousí zuby na play-off.

"Při vyrovnanosti extraligy se dá uspět s každým. Troufám si tvrdit, že i na týmy, co jsou momentálně před námi, může ještě přijít slabá chvíle. Pak stačí třeba šest kol k tomu, aby se pořadí kolem strategického osmého místa zase promíchalo," dodává vsetínský kouč, jemuž dělá radost především defenzíva - v čele s gólmanem Čechmánkem neinkasovala už 112 minut!

Plzeňané očekávají těžký duel

Plzeň díky předehranému utkání se Spartou dostala čtyři dny na to, aby zapomenula na západočeské derby. Pomoci jí k tomu mají změny v sestavě, na Lapač vyjedou nově složené útoky a do branky se postaví místo mladého Duby zkušený Pejchar. "Bude to hodně těžký duel, zvlášť když je Vsetín teď tak rozjetý," vypráví zkušený plzeňský forvard Dušan Andrašovský. Jeho spoluhráči včetně někdejších kanonýrů Martina Straky a Moravce dali za poslední dvě utkání jen dvě branky.

Předposlední Třinec stále trápí početná marodka, navíc v zámoří zůstává Radek Bonk. Stejné problémy mají i Vítkovice, k zraněným přibyl Šimíček. V dresu Znojma se loučí Patrik Eliáš, který míří do ruské superligy, Zlínu naopak už pomůže bek Galvas.

Slavia Praha si po prohře se Znojmem bude chtít napravit reputaci v souboji s rozjetým Libercem, kouč Růžička chystá změny v sestavě. Liberec v minulém vzájemném utkání na Slavii inkasoval čtyři góly v oslabení.

Hokejová Tipsport extraliga - 35. kolo
VSETÍN (11. - 42 b.) - PLZEŇ (9. - 50 b.) - 17:00
VÍTKOVICE (7. - 52 b.) - TŘINEC (13. - 34 b.) - 17.00 h
K. VARY (12. - 38 b.) - PARDUBICE (8. - 51 b.) - 17:30
ZNOJMO (10. - 44 b.) - ZLÍN (1. - 70 b.) - 17:30
SLAVIA (4. - 56 b.) - LIBEREC (3. - 60 b.) - 19.00 h
KLADNO (5. - 56 b.) - LITVÍNOV (6. - 53 b.) odloženo na 11.1
SPARTA (2. - 68 b.) - JIHLAVA (14. - 13 b.) odloženo na 14.1

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín