Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 3:1Chomutov porazil Mladou Boleslav a upevnil si druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pitule 0 : 1
26. Šagát 1 : 1
28. Sikora 2 : 1
48. Pulpán 3 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili v 7. kole baráže o extraligu v přímém souboji o druhé místo Mladou Boleslav 3:1 a vzdálili se jí na rozdíl pěti bodů. Hosté sice vedli po trefě Tomáše Pituleho, ale před polovinou utkání otočili stav Martin Šagát s Markem Sikorou a v 48. minutě pojistil výhru Lukáš Pulpán.

Článek

Mladá Boleslav se dočkala vedení hned v druhé minutě, když Pitule nejdříve tečoval Tomanovu střelu do tyče a pak poslal puk za brankovou čáru. O čtyři minuty později měl Bruslařský klub další šanci. Výborný vybojoval kotouč v rohu kluziště a našel volného Havlíčka, jehož střelu vyrazil Hanuljak reflexivně lapačkou.

Ve zbytku třetiny převzal iniciativu Chomutov, ale ani jednu z velkých příležitostí nevyužil. Hruška trefil horní tyč odkryté branky a neuspěl ani Procházka.

V jediné přesilovce první třetiny, kterou hrála Mladá Boleslav, měli dvě velké příležitosti domácí. Nejdříve nebezpečně střílel Šagát a pak jel Hromas sám na brankáře Willa, ten ale udržel jednobrankové vedení pro hosty.

V druhé třetině Chomutov obrátil stav zápasu během necelých dvou minut. O obě branky se postaral třetí útok domácích. Nejdříve Sikora vyslal do brejku Šagáta a ten vystřelil přesně pod Willovu vyrážečku. Pak vypálil Důras z levého kruhu a Sikora jeho střelu ve vzduchu tečoval do branky Mladé Boleslavi. Mezitím Hanuljak zlikvidoval Demelovi šanci při přečíslení dvou na jednoho.

O výhře domácích rozhodl definitivně v 48. minutě obránce Pulpán, který po Sikorově vyhraném vhazování skrze několik těl poslal kotouč za bezmocného Willa. Hostům nepomohly ke snížení stavu ani dvě přesilovky, vyloženou příležitost si nedokázali vypracovat.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Šagát (Sikora, Důras), 28. Sikora (Důras, Hromas), 48. Pulpán (Sikora) - 2. Pitule (Toman). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4845.
Chomutov: Hanuljak - Mrázek, Pulpán, Palin, Bartejs, Rýgl, Trefný, Pavlas, J. Stehlík - Jíra, Divíšek, Kubinčák - T. Káňa, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - D. Hruška, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Mladá Boleslav: Will - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Kolafa - Havlíček, Koudelka, Demel - Jiránek, D. Výborný, Pabiška - Nouza, D. Vrbata, Hrdel - Rys, Pitule, Kafka. Trenéři: F. Výborný a Slabý.

Reklama

Související témata: