Hlavní obsah

U třineckých hokejistů skončil trenér Turek, nejžhavějším kandidátem na uvolněné místo je Kalous

Třinec
Aktualizováno

Na lavičce hokejistů Třince končí trenér Josef Turek, přestože měl smlouvu ještě na další sezónu. Společně s ním odchází také asistent Pavel Janků. Trenérské duo dovedlo Oceláře v tomto extraligovém ročníku do semifinále play off. Na jednu z trenérských pozic se vrací generální ředitel Pavel Marek. Klub to uvedl na svých internetových stránkách.

Foto: Vladimír Kolář, Právo

Trenér Josef Turek skončil v Třinci.

Článek

"Dnešním dnem byla ukončena spolupráce s trenérskou dvojicí Turek - Janků. Chci jim poděkovat za jejich práci," řekl prezident třineckého klubu Ján Moder. "V nejbližší době budeme vybírat nové trenéry. Jedním z nich bude určitě Pavel Marek, který se po roce vrací na trenérskou lavičku. Myslím si, že maximálně do týdne oznámíme druhé jméno."

Podle serveru deníku Sport je nejžhavějším kandidátem na uvolněné místo Jiří Kalous, který působil jako hlavní kouč v Liberci a také jako asistent ve Slavii a Lvu Praha v Kontinentální lize.

"Samozřejmě, že mě to překvapilo, protože jsem měl smlouvu i na příští sezónu, ale vážím si toho, že jsem v Třinci šanci dostal a vydržel tam celý rok," řekl pro iSport Turek, který do týmu Ocelářů zamířil před touto sezónou. Předtím působil jako asistent ve Zlíně.

Konec Turka nepříjemně zaskočil

V základní části skončil Třinec čtvrtý a v semifinále vypadl po sérii 2:4 na zápasy se Zlínem. Mistr z roku 2011 v minulé sezóně skončil v předkole, ale pro tento ročník měl ještě vyšší ambice než konečné čtvrté místo. Turek se to dozvěděl od šéfů klubu.

"Sezóna prý byla dobrá, úspěšná, ale chtěli být ještě o krůček výš. Jinde se podepisují smlouvy po čtvrtfinále, po semifinále, Ríša Žemlička ji podepsal po dvanáctém místě. Já žádné cíle neměl a pořád si myslím, že to je velký výsledek. Ale asi mělo být finále," doplnil Turek.

V klubu podle svých slov končí dohodou. "Obě strany se dohodly na ukončení. Abych mohl pokračovat jinde, protože nějaké nabídky už mi přišly. Rozhoduji se, co dál, jestli budu trénovat dál, nebo si dám trochu pauzu," doplnil Turek.

S koncem angažmá nepočítal a je zklamaný. "Jsem, protože jsem měl nabídky před i během play off z extraligy. Ty jsem odmítal, že mám smlouvu v Třinci. A teď už se extraliga zaplnila a čtrnáct dní před letní přípravou mi řekli, že končím. S tím jsem nepočítal, protože jsem měl semifinále za dobrý výsledek. To je právo majitele klubu. Jsem vděčný, že jsem šanci v takovém velkoklubu dostal," dodal ke svému konci po premiérové sezóně v roli hlavního kouče.

Reklama

Související témata: