Hlavní obsah

Slavia poslala Dudu do Plzně za Špačka

PRAHA

Hokejový útočník Radek Duda odchází z pražské Slavie, které v roce 2002 pomohl k mistrovskému titulu, do Plzně. Opačným směrem míří zadák Jaroslav Špaček, olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa. ČTK to potvrdil slávistický kouč Vladimír Růžička. Oba kluby jsou domluveny na hostování hráčů minimálně do 11. ledna.

Článek

Zatímco Špaček zažije po Novém roce v dresu Slavie premiéru, Duda už prostředí v Plzni dobře zná. Na západě Čech strávil necelé tři roky, když jej v listopadu 2002 získala Slavia. Konfliktní Duda tehdy odcházel v poměrně napjaté atmosféře. "V Plzni jsem viděl, že někteří mají z mého odchodu radost. Závist, to je hrozná věc," řekl tehdy doslova.

Kdo bude z výměny více profitovat?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Po příchodu do Slavie se Duda nezbavil nálepky rebela, ale výrazně klubu pomohl k historickému titulu. Loňskou sezónu strávil v ruské Kazani, letos v květnu pak podepsal se Slavií víceletou smlouvu. V novém ročníku se mu ale příliš nedařilo, ve 32 zápasech získal jen deset bodů a stále více se spekulovalo o jeho odchodu.

Duda odchází do Plzně prozatím na hostování stejně jako Špaček do Slavie. Celky jsou na vzájemné výměně hráčů domluveni předběžně do 11. ledna s tím, že pokud by byla zrušena sezóna v NHL, bylo by hostování prodlouženo do konce sezóny. Špaček by podle oficiálního internetového serveru Slavie měl za pražský klub nastoupit už v sobotu ve Zlíně.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice