Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 2:3Chomutov vyhrál v Liberci a dostal se do čela baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Palin 0 : 1
8. Vantuch 1 : 1
15. Pulpán 1 : 2
39. Čakajík 2 : 2
46. Kaňa 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Chomutova uspěli v 8. kole baráže o extraligu na ledě Liberce a po vítězství 3:2 se dostali do čela tabulky bod právě před Bílé Tygry. Ti mají před třetí Mladou Boleslaví čtyřbodový náskok. Vítěznou branku zaznamenal ve 46. minutě útočník Tomáš Káňa.

Článek

Hosté měli bleskový vstup do utkání a hned po minutě šli do vedení. Káňa při signalizované výhodě přihrál před branku Palinovi a ten propálil gólmana Vošvrdu. Šanci na brzké vyrovnání měl domácí Víšek, ale nezakončil přesně. Stejně dopadl i Špaček, jehož vychytal pozorný Hanuljak.

Domácí se vyrovnání dočkali v osmé minutě, kdy Bortňák našel střílenou přihrávkou Vantucha, který puk usměrnil za záda chomutovského brankáře. Piráti se dostali opět do vedení v početní výhodě, kterou nahozením od modré čáry využil Pulpán.

Také druhou dvacetiminutovku odstartovali lépe Chomutovští, s tvrdou střelou Divíška si ale poradil Vošvrda. Poté se Liberec ubránil v oslabení a sám pak při své početní převaze Hanuljaka prakticky neohrozil. Vyrovnat se nepodařilo ani Nedvědovi, jenž z dobré pozici minul branku.

Poté měli Piráti k dispozici minutovou přesilovku pěti proti třem, Bílí Tygři se však s vypětím všech sil ubránili a v následné vlastní přesilové hře vyrovnali. Pospíšil nabil Čakajíkovi a jeho tvrdá střela skončila za Hanuljakem.

Hned po dvaceti vteřinách třetí části byl vyloučen Duda a Chomutov hrál další přesilovku. Všechny pokusy hostů ale pochytal Vošvrda. Do vedení hosty poslal ve 46. minutě Káňa, který byl důrazný na brankovišti a dorazil kotouč za ležícího Vošvrdu.

Liberečtí se museli tlačit do útoku, ale vyrovnat se jim nepodařilo ani v početní výhodě. Žádný velký tlak si nevytvořili a naopak málem sami inkasovali. Proti Kraftovi ale vytáhl výborný zákrok Vošvrda.

V závěru to domácí zkusili bez brankáře, snahu o vyrovnání však překazilo Dernerovo vyhození kotouče mimo hřiště. Hosté si už závěrečné vteřiny pohlídali a mohli se radovat ze třetí výhry v řadě. Naopak domácí poznali hořkost porážky po čtyřech vítězných zápasech v řadě. S koncem zápasů ještě dostali tresty do konce zápasu liberečtí Čutta a Duda.

8. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Vantuch (Bortňák), 39. Čakajík (T. Pospíšil, Nedvěd) - 1. Palin (T. Káňa, Kraft), 15. Pulpán (Kubinčák), 46. T. Káňa (Šagát). Rozhodčí: Mikula, Hodek - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 9:4, navíc Čutta, Duda (oba Liberec) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4778.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Derner, Štich, Čutta, Výtisk, Šimek - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, D. Špaček - Kudrna, Filippi, Bulíř - Galamboš, Bortňák, Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, Mrázek, Trefný, J. Stehlík, Rýgl - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - T. Káňa, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - Jíra, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: