Hlavní obsah

Podali jsme trapný výkon, prohlásil liberecký kouč Hynek

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejová baráž o extraligu zažila v uplynulém dějství střídání týmů na čele tabulky. Piráti Chomutov totiž vydřeli tři body na libereckém ledě a poskočili právě na úkor dosavadního lídra na první místo, když Bílí Tygři z města pod Ještědem klesli na druhou příčku. Je proto jasné, že po vzájemném zápase stále ještě extraligových soupeřů panovala na obou stranách naprosto rozličná nálada.

Článek

Asistent chomutovského trenéra Zdeněk Skořepa si po vítězství 3:2 hodně oddechl: „Hodně nám pomohl rychle vstřelený vedoucí gól. Pak nás ale domácí dostali pod tlak a srovnali. Naštěstí jsme se následně prosadili v přesilovce, a třebaže jsme neproměnili početní výhodu pěti proti třem a soupeř znovu vyrovnal, dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Za bojovnost a výkon chválím celý tým."

Vítěznou branku Chomutova vstřelil ve třetí třetině Tomáš Káňa. „Před zápasem jsme si řekli, že musíme zlepšit pohyb a že chceme tři body. Vyšlo nám to, a jsem rád, že po Šagátově střele jsem se dostal k puku, jen jsem do něj plácl a skončil v síti. Snažím se hrát pro mužstvo, abychom udrželi extraligu," povídal útočník, který si připsal první gól v baráži.

Během utkání se trošku pošťuchoval s libereckým Radkem Dudou. „Štengrujeme se pořád, v každém zápase něco proběhne. Ale už je to za námi a myslíme na další kolo. Baráž je vyhrocená soutěž. Teď jsme se vrátili na špici pořadí, a to je základ pro finiš," líčil Káňa.

Káňa je v Chomutově spokojený

Fakt, že v reálné hře o extraligu jsou Chomutov, Liberec a Mladá Boleslav, ho nepřekvapuje. „Celá trojice má šanci a každý z ní chce uspět. Ani Olomouc není odepsaná, i když už ztrácí nějaké manko. Hrajeme s ní ještě dvakrát, budeme favority, ale nikoho nemůžeme podcenit," podotkl forvard, jenž si váží působení v Chomutově. „Jsem tady spokojený, dostávám prostor na ledě a chci společně s celým týmem udělat maximum pro úspěšný závěr baráže. A uvidíme, co bude po sezóně, kdy mi končí smlouva," dodal Káňa.

Naopak totální zklamání dával najevo liberecký trenér Pavel Hynek. „Předvedli jsme hodně špatné vystoupení a po šestigólovém vítězství nad Olomoucí jsme si mysleli, že už jsme velcí hokejisté a půjde to samo. Dvě třetiny to byl z naší strany laxní hokej bez dohrávání osobních soubojů. A vygradovalo to ve třetí části. Nemám pro to jiný výraz, než trapný výkon. Takhle to vypadá, když si hráči dělají na ledě, co chtějí."

Liberečtí si drží na druhém místě čtyřbodový náskok před třetí Mladou Boleslavi. Oba týmy čeká v pátek klíčový vzájemný zápas na boleslavském ledě. Bílí Tygři tím odstartují sérii tří kol venku a baráž zakončí v pátek 19. dubna doma právě s Mladou Boleslaví!

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: