Hlavní obsah

Veterán Procházka bude i v příští sezóně hrát za Kladno

Kladno
Aktualizováno

Hokejový obránce Libor Procházka bude i nadále působit v extraligovém Kladně. Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana 1998 a mistr světa z Lillehammeru z následujícího roku podepsal s Rytíři nový roční kontrakt.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Libor Procházka (vlevo) z Kladna a Tomáš Micka ze Slavie.

Článek

"Jsme pochopitelně rádi, že jsme se s Liborem domluvili. Odvádí kvalitní práci nejen na ledě, ale i v kabině. Je to hodně zkušený hráč, jehož přínos se vždy nejvíce ukazuje v nejdůležitějších zápasech a momentech," řekl klubovému serveru sportovní sekretář Kladna Martin Vejvoda.

V 41 zápasech v této sezóně včetně play off si Procházka připsal jednu asistenci. V nejvyšší soutěži, v níž hrál i za Třinec, Karlovy Vary, Spartu a Plzeň, má celkem na kontě za 20 sezón 820 utkání a 257 bodů za 67 tref a 190 asistencí.

Působil i ve Švédsku v AIK Stockholm, Skelleftee a Leksandu. Sezonu 1999/2000 strávil na farmě St. Louis ve Worcesteru. "Těším se na každý ročník a ten nadcházející není výjimkou. Obzvlášť se ale těším na letní přípravu," řekl s nadsázkou Procházka, který má na kontě 99 utkání v dresu české reprezentace.

Rytíři mají pro nadcházející sezónu vedle Procházky zajištěné brankáře Jana Cháberu, obránce Marka Černoška, Milana Douderu a útočníky Miloslava Hořavu, Jana Eberleho, Jakuba Strnada a Jana Daleckého. S dalšími hráči včetně kapitána Pavla Patery klub jedná.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články