Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 3:2 SNStav série 1:1Leška zlínským hrdinou! Berani zvládli penaltové drama a finále je srovnané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Straka 0 : 1
14. Okál 1 : 1
23. Hanzlík 1 : 2
38. Balaštík 2 : 2
70. Leška (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Velkou vůli prokázali ve druhém finálovém utkání hokejisté Zlína. V základní hrací době dokázali dvakrát smazat náskok Plzně, aby pak v samostatných nájezdech rozhodli o své výhře 3:2. Hrdinou duelu byl útočník Petr Leška, který první dva góly připravil, navíc pak jako jediný uspěl v rozstřelu. Berani tak srovnali stav série na 1:1 na zápasy, třetí pokračování je na programu v sobotu na ledě Západočechů.

Článek

Hned kvarteto hráčů (obránce Tomáš Linhart a útočníci Petr Holík, Marek Melenovský a Zdeněk Okál) se vrátilo z marodky a rozhodlo se pomoci Zlínu k vyrovnání finálové série s Plzní. Jenže pro Melenovského skončilo utkání po střetu s Poživilem už v páté minutě, o chvíli později zamířil do kabiny i Linahrt, jemuž ve hře nedovolila pokračovat přetrvávající bolest ramene.

V tu dobu už však Berani tahali za kratší konec. Ve čtvrté minutě totiž nezištným pasem našel nejproduktivnější muž play off Kovář Straku, jemuž k trefení odkryté klece stačilo jen nastavit hůl. Plzeň tak hned svou první střelou v zápase šla do vedení. Ne však na dlouho. Po Leškově zadovce zpoza branky vymetl Okál pavučinky v pravém horním růžku plzeňské svatyně a Mazancovo kouzlo bylo po 73 minutách a deseti vteřinách odčarováno.

Leška zařídil i druhý zlínský gól

A to ještě za další minutu pálil Köhler, Mazancovi vypadl kotouč z výstroje, ke zlínské smůle však branku těsně minul. Naopak Západočechů skvěle vyšel i nástup do prostřední třetiny. Po vyhraném buly napřáhl na modré Hanzlík a vrátil hostům vedení.

Ševce inkasovaný gól nabudil a svého soupeře začali svírat. Dorážející Čajánek nejprve ve vyložené příležitosti přestřelil, Čech pak obkroužil branku a po následném zakončení si puk málem srazili za brankovou čáru sami Plzeňští. Těsně před druhou sirénou však znovu přišly chvíle Petra Lešky. Útočník Beranů u zadního mantinelu zachytil špatnou Vampolovu rozehrávku, kotouč okamžitě nasměroval k Balaštíkovi, jenž kličkou do bekhendu vykoupal Mazance, a podruhé bylo srovnáno.

Utkání ve třetí třetině gradovalo a obě mužstva byla blízko ke strhnutí vedení na svou stranu. Hlavně ve 49. minutě, kdy Sedláček vychytal Hanzlíka, z následného protiútoku pak upaloval Okál sám na branku, nechal však jen vyniknout Mazancovu lapačku. Rovné dvě minuty před koncem základní hrací doby se nechal zbytečně vyloučit Leška, Zlín však přežil i nebezpečné zakončení Kováře a šlo se do prodloužení.

Leška jako jediný uspěl v nájezdech

V něm se v dobrých příležitostech ocitli oba kapitáni Čajánek se Strakou, stejně jako Kovář však neuspěli, a tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ve třetí sérii jako jediný proměnil Leška a zajistil srovnání série.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Okál (Leška, Zámorský), 38. Balaštík (Leška), rozhodující sam. nájezd Leška - 4. Martin Straka (Jan Kovář, Slovák), 23. Jiří Hanzlík (Lev). Nájezdy proměnili: Leška - nikdo. Nájezdy neproměnili: Čech, Köhler - Vampola, Jan Kovář, Pletka. Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 6641 (vyprodáno).
Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Urbanec, Hamrlík, Linhart, Řezníček, Tesařík, Matějíček - Holík, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Čech - Okál, Kostourek, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.
Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, L. Poživil, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre - Hollweg, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, T. Sýkora, Pletka - Balej, Kašpařík, Vlasák - Vampola, Lev, Dvořák - od 21. navíc Petruška. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
STAV SÉRIE: 1:1.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články