Hlavní obsah

Boleslav sedmi góly rozsekala liberecké Tygry, Chomutovu zařídil výhru gól deset vteřin před koncem

Aktualizováno

Sedm gólů nasázeli hokejisté Mladé Boleslavi do liberecké sítě v 9. kole baráže. Středočeši se díky zisku tří bodů vrátili do boje o postup do extraligy. O ten se pravděpodobně utkají hlavně s Bílými Tygry. Chomutov totiž odskočil po výhře 1:0 nad Olomoucí. Jediný gól zápasu vstřelil deset vteřin před koncem třetí třetiny Kraft.

Článek
Fotogalerie

Zápas mezi Mladou Boleslaví a Libercem byl pro další průběh baráže velmi důležitý. Pokud chtěli Středočeši ještě reálně pomýšlet na postup do extraligy, museli v pátečním utkání bezpodmínečně bodovat. Hráči Bruslařského klubu si nakonec připsali všechny tři body. A to po výrazné výhře.

Do brány Liberce se postavil Marek Schwarz, který však mezi 8. a 10. minutou dvakrát inkasoval. Nejdříve se prosadil Chaloupka a pak Nouza. Další dva góly vstřelili domácí ve druhé části. Úspěšnými střelci byli Pojkar a Mikulík. Po čtvrté inkasované brance nahradil Schwarze Vošvrda. Ten odolával rozjetým domácím borcům do 53. minuty, kdy ho překonal Jindra. Domácí byli při chuti - šestý gól vstřelil Němeček a poslední Vrbata.

Lukáš držel Olomouc ve hře o body

Chomutov přivítal na svém ledě Olomouc a oba týmy měly před zápasem zcela odlišné série. Piráti chtěli navázat na tří vítězství v řadě, kdežto Olomouc toužila přerušit nepříjemnou šňůru pěti proher za sebou.

V celém průběhu zápasu byli domácí mnohem aktivnější, Moravany však ve hře o body dlouho držel vynikající brankář Lukáš. Když už vše nasvědčovalo tomu, že půjde zápas do prodloužení, Pulpán nahrál k levému kruhu Kraftovi, který střelou do odkryté brány rozhodl. Chomutov má 19 bodů a s přehledem vévodí barážové tabulce.

Baráž o hokejovou extraligu, 8. kolo:
Ml. Boleslav - Liberec 7:0on-line
Branky: 8. Chaloupka, 10. Nouza, 33. Pojkar, 38. Mikulík, 53. Jindra, 54. Němeček, 60. Vrbata.
Chomutov - Olomouc 1:0on-line
Branka: 60. Kraft.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama