Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 7:0Mladá Boleslav rozdrtila Liberec a přiblížila se mu na bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Chaloupka 1 : 0
10. Nouza 2 : 0
33. Pojkar 3 : 0
38. Mikulík 4 : 0
53. Jindra 5 : 0
54. Němeček 6 : 0
60. Vrbata 7 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Hokejisté třetí Mladé Boleslavi rozdrtili v 9. kole baráže o extraligu druhý Liberec 7:0 a přiblížili se mu na rozdíl jediného bodu. Navíc díky vysoké výhře převážili bilanci ve vzájemných zápasech výrazně na svou stranu. Mladoboleslavský útočník Martin Koudelka zaznamenal tři nahrávky.

Článek

Na led mateřského klubu se podruhé během dvou týdnů vrátil liberecký brankář Schwarz, ale ani na druhý pokus zápas nedochytal. V první duelu střídal ve 25. minutě, tentokrát vydržel do 38. minuty.

Liberci se nepovedl úvod a během prvních deseti minut dvakrát inkasoval. Chaloupka přesně pálil od modré čáry a Nouza záhy proměnil sólo střelou mezi gólmanovy betony.

Zaskočení hosté se mohli vrátit do kontaktu na začátku druhé třetiny. Kapitán Nedvěd ale neproměnil sólo po velké chybě mladoboleslavského Tomana a obránce Šimek při přesilovce od modré čáry trefil tyč.

Krátce po polovině zápasu Liberečtí hráli přesilovku čtyř proti třem, ale ta se jim nevydařila a domácí naopak udeřili potřetí. Výborný byl v úniku faulován, ale rozhodčí ponechal výhodu, na jejímž konci se podařenou střelou od levého mantinelu prosadil Pojkar.

Hosté začali riskovat i v oslabení, jenže to se jim ve 38. minutě nevyplatilo. Mladoboleslavští se dostali do přečíslení dvou na jednoho, Koudelka přihrál Mikulíkovi, proti jehož ráně se Schwarz nestihl přesunout a za stavu 4:0 ho vystřídal Vošvrda.

Liberci mohla dát malou naději 42 vteřin trvající dvojnásobná přesilovka, jenže ani ta se Severočechům nepovedla a v 53. minutě jim zasadil pátou ránu Jindra. Dostal se za obranu, a přestože byl faulován, zakončil pod horní tyč. Domácí nadále neopouštěla chuť a na 6:0 upravil Němeček, který střelou od modré čáry proměnil třetí přesilovku domácích v zápase. Gólem na 7:0 stanovil konečné skóre v poslední minutě Vrbata.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Chaloupka (L. Pabiška, D. Výborný), 10. Nouza (Koudelka), 33. Pojkar (D. Výborný, Nouza), 38. Mikulík (Koudelka, Chaloupka), 53. Jindra (Koudelka, Mikulík), 54. Němeček (Toman, D. Výborný), 60. D. Vrbata. Rozhodčí: Lacina, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:8, navíc Kasík (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4120.
Mladá Boleslav: Valent - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Nouza, D. Výborný, L. Pabiška - Kafka, D. Vrbata, Hrdel - Jiránek, Pitule, Ondřej. Trenéři: F. Výborný a Slabý.
Liberec: Schwarz (38. Vošvrda) - Čakajík, Derner, Jánošík, Čutta, Šimek, Výtisk, Štich, Kajínek - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, D. Špaček - Kudrna, Filippi, Bulíř - Galamboš, Bortňák, Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: