Hlavní obsah

Sedláček znechutil plzeňské střelce, Hamrlík chce do důchodu jako mistr

Plzeň

Absolutně otrávil plzeňské střelce, nepustil do sítě žádnou střelu domácích hokejistů. Jakub Sedláček po zásluze sbíral díky spoluhráčů, Zlín i zásluhou jeho čistého konta vyhrál třetí finálový zápas 3:0 a má teď v extraligové sérii o titul navrch.

Článek

„Nula je fajn, ale na tu už se v play off nehraje. Jde o to důležité vítězství, kterým jsme smazali ztrátu z domácího ledu. Venku se nám asi opravdu hraje lépe, jsme takoví uvolnění," vykládal Sedláček, jemuž dodal sebedůvěru zásah proti kombinaci Straky s Kovářem. „Pár těžších zákroků jsem tam měl, ale jinak kluci výborně bránili a moc toho domácím nedovolili," usmál se gólman. „Asi chytal dobře, když jsme mu nedali žádný gól. Jenže první třetinu jsme nesehráli dobře, a pak už to bylo křeč," říkal nejproduktivnější hráč letošního play off, plzeňský útočník Jan Kovář.

Zlín působil herně daleko víc v pohodě. „Z naší strany to byl asi ideální způsob, jak zvládnout zápas venku. Hodně tomu pomohlo, že jsme šli do vedení, Plzeň jsme tím gólem docela utlumili. Zřejmě nám sedí, když to můžeme takhle bortit," říkal autor vítězné branky Martin Hamrlík, jenž letošní finálovou sérií končí dlouhou extraligovou kariéru. „Už jsem docela natěšený na hokejový důchod, zejména v hlavě cítím opotřebovanost, ale teď si užívám každé naposledy a je jasné, že bych chtěl končit jako mistr," smál se Hamrlík.

Radost platí jen do půlnoci

Zlín v soboru suverénně kráčel za triumfem v zápase. „Museli jsme být ale vzadu pozorní. Plzni by stačilo dát gól a narostla by jí křídla. Hráli jsme ale hodně disciplinovaně, přitom jednoduše a hned jsme vyhazovali puky," vykládal gólman.

„Sedlo chytal skvěle, ale drží nás takhle celé play off. Bylo vidět, že Plzeň srazilo do kolen, když jsme během dvou minut získali dvoubrankové vedení. Pak se sice nutila do útoku, ale už to nebylo z její strany," doplnil Petr Holík, jenž ve finále obětavě překonává bolest třísel. „Naše radost platí jen do půlnoci. Psychická pohoda je možná trochu na naší straně, ale ještě to nic neznamená a nedělní špíl bude daleko těžší," uvažoval Hamrlík.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4