Hlavní obsah

Plzeň čekala na finále 21 let, jenže pak nedokázala doma vstřelit gól

Plzeň

Hlediště praskalo ve švech, po 21 letech si Plzeň plnými doušky užívala atmosféru finálového zápasu nejvyšší domácí hokejové soutěže, jenže hráči Škodovky by na třetí zápas extraligové série o titul nejraději rychle zapomněli. Podlehli Zlínu 0:3 a v neděli od 18.15 h musí zabojovat, aby nepustili soupeře k finálovému mečbolu.

Článek

„Ze začátku jsme neměli pohyb, vůbec jsme nebyli v zápase. Zlín tam chodil dva na jednoho, měl větší hlad po vítězství a zaslouženě získal v sérii navrch. Věděli jsme, že jsou hodně nebezpeční venku, tuhle sílu už ukázali při semifinále v Třinci a teď i u nás," tvrdil 40letý kapitán Plzně Martin Straka, který jako jediný z mužstva hrál i finále v roce 1992 proti Trenčínu.

Plzeňští vůbec poprvé v letošním play off padli dvakrát za sebou. „Rozhodla první třetina, kterou jsme zaspali. Ve druhé jsme se snažili být aktivnější, ale když jsme Zlín zatlačili, inkasovali jsme z protiútoku třetí gól," litoval útočník Jan Kovář. Takový vývoj podle nejproduktivnějšího hráče play off vyhovoval právě hostům s jejich pečlivým defenzivním stylem.

První finálový zápas před plzeňským publikem si představovali domácí hráči úplně jinak. „Nevyšlo nám to, štěstíčko šlo jinudy a Zlín tam spadlo v první třetině vlastně všechno, co měl. Dali jsme jim dvakrát čuchnout, dvakrát to potrestali a už si ten zápas jen hlídali," litoval 21letý plzeňský brankář Marek Mazanec. „Hrají velmi dobře ze zajištěné obrany, čekají na chyby a trestají je. Z naší strany tam pak byla křeč," dodal Kovář.

V závěrečné třetině se pak poprvé v letošním play off dostal do branky Adam Svoboda, který naposledy chytal 27. ledna. „Myslím si, že nás to nijak nepoznamená. V neděli můžeme, a já věřím, že i budeme, hrát úplně jinak," uvedl Mazanec k nevydařenému klání, které kvůli televiznímu přenosu začalo netradičně už ve 14.45 hodin. „Řeknu to na rovinu, že mi takové časy vůbec nevyhovují. Bohužel nic s tím neudělám," tvrdil Mazanec.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4