Hlavní obsah

Fischer o odchodu do Ruska neuvažuje

PRAHA

Jednou z posil ze zámořské NHL v nejvyšší tuzemské hokejové soutěži je i obránce Jiří Fischer. Ten už vyléčil zranění ze Světového poháru a pomáhá libereckým Bílým tygrům v jejich úspěšném tažení letošním ročníkem extraligy. Tu si řízný bek pochvaluje a v rozhovoru pro deník Právo říká: "Jsem rád, že se daří mně i týmu."

Foto: www.detroitredwings.com

V NHL nastupoval Jiří Fischer v dresu Detroitu Red Wings.

Článek

Napadlo vás, že by se liberecký celek mohl pohybovat na předních příčkách extraligové tabulky? To člověk nikdy neví dopředu. S mužstvem jsem trénoval už v létě, a třebaže v něm tehdy nebyli Modrý, Kotalík, Nedorost a Vrbata, cítil jsem, že se tady tvoří velmi dobrý kolektiv nejen na ledě, ale i mimo něj, což se teď potvrzuje.

V čem je podle vás největší síla mužstva? V herní disciplíně, nasazení a chuti vyhrát každý nejbližší zápas. Tým funguje po všech stránkách.

Před vánoční přestávkou jste se zúčastnil v Moskvě exhibičního zápasu v rámci rozlučky vašeho bývalého spoluhráče z Detroitu Igora Larionova s bohatou hráčskou kariérou. Nedostal jste náhodou nějakou nabídku z tamní superligy? Vážím si toho, že si mě Igor pozval, ale šlo opravdu jen o tuhle slavnostní akci. O odchodu do Ruska neuvažuji. Jak už jsem uvedl, jsem spokojen v české extralize, v níž působím první sezónu. Vím, že někteří špičkoví čeští hráči míří v rozehrané sezóně z tuzemského ledu do zahraničí. Osobně ale nevidím důvod, proč bych i v případě, že v zámoří vůbec NHL nebude zahájena, neměl zůstat v Liberci.

Zajímáte se o vývoj situace v zámoří? Přiznám se, že se spíš soustřeďuji na vlastní hokejové vyžití v extralize. Občas zaznamenám nějaké výroky kolem NHL v médiích, ale v podstatě není co sledovat, takže neznám nic konkrétního.

Po svém listopadovém příchodu k hokejistům Liberce jste stihl za Bílé Tygry odehrát jedenáct extraligových zápasů a na svém kontě máte i tři vstřelené góly. Jak jste pod Ještědem spokojen? Pokaždé se určitě dá hrát lépe, ale zatím si v novém působišti rozhodně nemám na co stěžovat. Naopak jsem velmi rád, že se daří mně i celému týmu. Navíc se postupně uzdravují zranění hráči a věřím, že v kompletní sestavě si co nejdříve definitivně zajistíme pozici mezi osmi nejlepšími týmy, znamenající účast v playoff.

Reklama

Související témata: