Hlavní obsah

Plzeň se zvedla a je na nás, abychom ji zase poslali dolů, tvrdí zlínský Leška

Plzeň

Zlínské kouzlo úspěchů na cizím ledě v extraligovém play off vzalo v neděli za své. Čtvrté utkání finálové série dovedli hokejisté Plzeň poměrně přesvědčivě doma k výhře 5:2, a tak se bude ještě určitě hrát o titul ve středu ve Zlíně i v pátek na západě Čech.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník hokejistů Zlína Petr Leška

Článek

„Chtěli jsme urvat jeden zápas v Plzni, to se povedlo a teď bude záležet, komu půjdou v příštích zápasech lépe nohy a čí hlava si víc poručí," uvažuje zlínský útočník Petr Leška, podle nějž byla Škoda při nepříznivém stavu série 1:2 pod tlakem.  „Výhrou se ale zvedla a teď je na nás, abychom ji zase poslali trochu dolů. V neděli převedla Plzeň výborný pohyb, šla hodně do branky, házela tam spoustu puků a spadly jim tam," mínil Leška.

„Nevycházelo nám to, co jsme chtěli hrát. Plzeň měla lepší pohyb. Sobotní zápas nesednul jim, nedělní nám," konstatoval lakonicky obránce Tomáš Linhart. Trenér Rostislav Vlach litoval, že jeho mužstvo nedokázalo čelit aktivitě soupeře. „Sice jsme vedli, jenže Plzeň rychle otočila skóre ještě v první třetině. Když jsme pak z trestného střílení dosáhli kontaktního gólu, rychle přišel domácí kontr a bylo víceméně jasno," uvažoval zlínský kouč.

Od poloviny zápasu byl Zlín v křeči

Po druhé třetině už Sedláček zůstal na střídačce a mezi zlínské tyče šel Štůrala. Žádný zvrat to ale nepřineslo. „Snad kdybychom nedostali tak rychle čtvrtý gól, ale to už jsou jen kdyby," povzdechl si Vlach.

„Od poloviny utkání jsme hráli trochu v křeči, rozdíl byl hlavně v bruslení. Plzeň byla všude rychlejší, určitě ji hodně nakoplo, že dala dva góly během půl minuty," vyprávěl Petr Holík, jenž z trestného střílení snižoval na 3:2.

„Čekal jsem, jestli bude Mazi vypichovat, podle toho jsem volil zakončení. Sice jsem trefil, ale hned další střídání Plzeň zase odskočila," tvrdil mladý zlínský útočník, podle nějž Zlín nesráží, že teď je na řadě, aby zabral. „Budeme se snažit dodržovat taktiku, jak máme a snad to ponese úspěch.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4