Hlavní obsah

Boleslav září. Kanonádu rozjel obránce Toman, gólman Valent znovu čaroval

Mlad

Neuvěřitelná střelecká efektivita, ale i herní pohoda dovedly hokejisty Mladé Boleslavi k výrazným vítězstvím nad extraligovými soupeři v baráži. Po páteční demolici Bílých Tygrů Liberec (7:0) deklasovali i Piráty Chomutov 5:0. A Středočeši tak po skalpu vedoucího týmu průběžné tabulky výrazně posílili naději na postup do nejvyšší soutěže, protože se drží v těsném bodovém závěsu za oběma severočeskými kluby. A v úterý hrají doma s poslední Olomoucí.

Článek

Kanonádu do chomutovské sítě v neděli odstartoval obránce Milan Toman. „Že ten můj vedoucí gól bude zároveň i vítězný, to jsem tedy nečekal. Ale hrdinou byl gólman Michal Valent, který chytá až neskutečně. Celý tým pracuje dobře i směrem dozadu, vždyť jsme ubránili spoustu oslabení včetně čtyř minut ve třech proti pěti. Důležité bylo, že se nám povedlo odskočit na větší rozdíl a už jsme dohrávali v euforii," líčil zkušený bek.

Obránci jsou poctiví nejen v defenzivě, ale zapojují se i do ofenzivy. „Vyplývá to i ze hry. Trenéři nás nemusí nabádat, abychom jezdili dopředu. Ale když to jde, tak si rádi zaútočíme, což nesmí být ale na úkor obrany. Budeme se snažit dát co nejvíc gólů i Olomouci," rozjímal Toman. Sezónu přitom začínal v prvoligových Litoměřicích, poté přišel do Boleslavi a krátce hostoval i v Českých Budějovicích, aby se vrátil do města automobilů. „A rád bych se dočkal postupu, ale ještě to bude těžké. Ještě jsou dva zápasy, a když je vyhrajeme, bude to na extraligu stačit. Jenže podobné ambice mají i Chomutov s Libercem," pravil Toman.

Chomutovský Kraft: Vše máme ve svých rukách

Brankář Michal Valent hájí čisté konto již 167 minut v řadě. „Víc než moje bilance je fakt, že jsme pořád v reálné hře o extraligu. Kluci přede mnou jsou bezchybní, ale ve druhé třetině jsem se trošku zapotil. Škoda, že se v Česku neeviduje statistika zblokovaných střel, protože naši obránci i útočníci měli možná stejný počet obranných zákroků jako já. Výsledky z víkendu nám zvednou sebevědomí, ale uspokojení není na místě," usmál se slovenský gólman.

Poklonu vysekl svému týmu asistent mladoboleslavského trenéra Jiří Slabý: „To, co hráči převedli při dlouhém oslabení, bylo obdivuhodné. Klobouk dolů před charakterem mužstva."

Chomutovský kapitán Milan Kraft podotkl, že Piráti mají situaci stále ve svých rukou. „Prohráli jsme po nějaké úspěšné sérii, ale teď záleží na nás, jak se zbývajícími dvěma koly naložíme. Zklamání z Boleslavi hodíme za hlavu, v pondělí si dáme trénink a psychicky se připravíme na finiš baráže. Klíčový bude úterní souboj s Libercem," uvedl zkušený centr.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec