Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 2:1Boleslav otočila zápas proti Olomouci a je na postupové příčce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Herman 0 : 1
26. Výborný 1 : 1
56. Pabiška 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 11. kole baráže o extraligu Olomouc těsně 2:1, přestože po první třetině prohrávali. Důležitou výhru, která Středočechy před pátečním závěrečným kolem posunula v průběžné tabulce na postupovou pozici, trefil v čase 55:10 útočník Lukáš Pabiška. Mladoboleslavští získali v baráži v domácím prostředí 17 bodů z 18 možných.

Článek

Výhra v základní hrací době mohla Mladou Boleslav posunout v tabulce na postupové místo bez ohledu na výsledek souběžně hraného utkání mezi Chomutovem a Libercem, jenže plány Středočechů naboural hned ve čtvrté minutě olomoucký Herman. Domácí nezachytili jeho průnik po pravém křídle a přízemní střela prošla za záda gólmana Valenta, který v baráži inkasoval po 170 minutách hry.

V dalším průběhu první třetiny měl více práce Valentův olomoucký protějšek Lukáš, ale během přesilovek ho Toman s Vrbatou od modré nepřekvapili a Koudelka se těsně před přestávkou u levé tyčky k dorážce nedostal. Právě centr první formace od druhé třetiny chyběl domácím, takže Výborný nastupoval ve dvou útocích a ve 25. minutě zařídil vyrovnání. Puk po střele Bohunického zůstal na brankovišti a mladoboleslavský kapitán ho dorazil do sítě.

Tlak domácích místy připomínal přesilovku, aspirant na postup do extraligy střílel ze všech pozic, ale gólman Lukáš navzdory několika drobným zaváháním držel vyrovnaný stav. Ve 35. minutě se naopak z ojedinělé šance mohli vrátit do vedení Olomoučtí, ale přesilovkovou střelu Ondruška zastavila tyč.

V úvodu třetí třetiny se hostům často otevíral prostor pro rychlé kontry, jenže Švaňhal netrefil puk, Selingr minul a Kucharczykovu dorážku vyrazil Valent. Domácí se pak vrátili ke svému náporu a necelých pět minut před koncem základní hrací doby otočili skóre na 2:1. Po osmi vteřinách využil přesilovku Pabiška, který tečoval nahození Tomana od modré čáry.

11. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. D. Výborný (Bohunický, Mikulík), 56. L. Pabiška (Toman, Nouza) - 4. Herman (Bartoň). Rozhodčí: Minář, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:12, navíc Žabka - Selingr oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3770.
Mladá Boleslav: Valent - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Nouza, D. Výborný, L. Pabiška - Kafka, D. Vrbata, Hrdel - Jiránek, Pitule, Ondřej. Trenéři: F. Výborný a Slabý.
Olomouc: Lukáš - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Janáček, Valenta, Kadela, Rašner, Lhotský - Rác, Kucharczyk, Kucsera - Králík, Herman, Selingr - Švaňhal, Diviš, Vodný - A. Jergl, Novotný, Lehečka. Trenéři: Fiala a Tomajko.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: