Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 4:5 PPDuda zařídil výhru Liberce v Chomutově a další drama v baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Sikora 1 : 0
22. Hromas 2 : 0
26. Pospíšil 2 : 1
29. Kudrna 2 : 2
44. Čakajík 2 : 3
48. Kaňa 3 : 3
53. Duda 3 : 4
60. Kraft 4 : 4
65. Duda 4 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce vyhráli v 11. kole baráže o extraligu na ledě Chomutova 5:4 v prodloužení. Před pátečním závěrečným kolem se tak shodně na 20 bodech srovnali právě s Piráty a Mladou Boleslaví, ve hře jsou ale jen dvě postupová místa. Zápas plný zvratů rozhodl v čase 64:51 útočník Radek Duda. Chomutov ani napodruhé nevyužil šanci k potvrzení záchrany, ale v posledním kole v Olomouci bude mít vše ve svých rukách.

Článek

Piráti měli v úvodní části převahu a už po minutě a půl hráli po Bulířově faulu přesilovku, v které ale nevyužili šance Hruška ani Sikora. V sedmé minutě minul v dobré pozici branku Račuk, na druhé straně ohrozili Hanuljaka Kica a Filippi. Bílí Tygři se neprosadili ani v následném náporu v polovině třetiny.

Skóre se měnilo v 15. minutě při Dudově vyloučení. Kubinčákův pokus ještě Schwarz chytil, ale o chvíli později získal puk na levém kruhu Sikora a zamířil přesně do pravého horního rohu. Při Čakajíkově trestu se dostal do šance v oslabení Filippi. Další možnost Pirátů měl už po přesilovce Hruška.

Po 74 vteřinách druhého dějství vedli domácí už o dvě branky. Hřebejk sebral puk za brankou Kicovi a zcela volný Hromas zamířil přesně k pravé tyči. Vzápětí měli hosté štěstí, když Račuk trefil tyč. Ve 26. minutě však snížil Pospíšil, který se z levé strany natlačil před Hanuljaka a blafákem mu nedal šanci.

Ve 29. minutě se Bílí Tygři dočkali ve vlastním oslabení vyrovnání, když Kudrna zachytil v útočném pásmu Pulpánovu rozehrávku a bekhendem zamířil do levého horního rohu. Zatímco domácí zůstávali bez trestu, za hosty šli pykat v rychlém sledu Kudrna s Nedvědem, ale domácí ani 108 vteřin trvající výhodu pěti proti třem nevyužili. Svou první přesilovku v zápase pak nezužitkoval ani Liberec.

Rozhodnutí přišlo po chybě brankáře Hanuljaka

Do třetí části vstoupili aktivněji Severočeši. Hanuljak vyrazil Duškovu střelu, ale ve 44. minutě už v oslabení nestačil na Čakajíkovu ránu od modré čáry. Chomutov srovnal krok také v početní výhodě při trestu Dudy, když se před brankou nejlépe zorientoval Káňa.

Šanci domácích pak nevyužili Šagát s Káňou a v 53. minutě rozjásal hosty úspěšnou dorážkou po Dernerově střele Duda. Chomutov ale v power play vyrovnal 42 sekund před koncem díky Kraftově povedené teči. V nastavení ovšem rozhodl po chybě Hanuljaka právě Duda.

11. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 4:5 v prodl. (1:0, 1:2, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Sikora, 22. Hromas (Hřebejk), 48. T. Káňa (D. Hruška, Kubinčák), 60. Kraft (Palin) - 26. T. Pospíšil (Štich), 29. Kudrna, 44. Čakajík (T. Pospíšil, Nedvěd), 53. Duda (Derner), 65. Duda (Nedvěd). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5073.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, Rýgl, Trefný, Rutta, J. Stehlík - D. Hruška, T. Káňa, Kubinčák - Hřebejk, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - Gajovský, Račuk, Kůs. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Čutta, Štich, Jánošík, Výtisk - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Bulíř, Filippi, Kudrna - D. Špaček, T. Urban, Dušek - Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: