Hlavní obsah

Byl to takový fotbalový centr, který skončil až v síti, smál se liberecký hrdina Duda

Chomutov

Je nepřehlédnutelnou postavou hokejové baráže o extraligu. Liberecký hokejový útočník Radek Duda byl nejlepším hráčem klíčového zápasu v Chomutově, kde svými dvěma góly přispěl k dvoubodovému zisku Bílých Tygrů. A už vyhlíží páteční souboj s Mladou Boleslaví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda v plzeňském dresu

Článek

Jak hodnotíte klíčový duel předposledního kola baráže o extraligu na chomutovském ledě?

Začali jsme špatně a brzy jsme dostali dva góly. Ale klobouk dolů před celým týmem za vítězství 5:4 v prodloužení. Dlouho jsem nezažil a ani si snad nepamatuji, kdy jsme otočili zápas ve svůj prospěch. To je důležité pro naši psychiku a sebevědomí.

V čem vidíte příčiny zmíněného obratu?

Zlepšili jsme bruslení, rychlost, dohrávali jsme hráče a posouvali jsme puky dopředu. Tím jsme se dostali do tlaku a využili jsme šance. Řekli jsme si v kabině, co potřebujeme hrát, abychom se odrazili od pomyslného dna a naše hra nějak vypadala. Začali jsme předvádět účelný hokej, který nakonec vedl k vítězství. Jenom nás mrzelo, že jsme inkasovali čtyřicet vteřin před koncem třetí třetiny.

Váš gól devět vteřin před závěrem prodloužení zajistil Liberci dva body. Jak jste to viděl?

Všiml jsem si, že Adam Jánošík vzal puk a hrnul ho před sebou. Hodil mi to do strany a Jánošík s Nedvědem se tlačili před branku. Proto jsem zkusil vystřelit s tím, že třeba gólman bude pod stresem a někdo od nás kotouč dorazí. Byl to ode mne takový fotbalový centr, který skončil až v síti. Prostě šťastný gól se vším všudy. Předtím jsme obdrželi branku po náhodné teči, takže ten nahoře nám to vrátil.

Čeká vás utkání roku v pátek proti Mladé Boleslavi. Jak se chystáte?

Výchozí pozice je jasná. Kdo vyhraje za tři body, zahraje si příští rok extraligu. Osobně ten finiš vnímám jako něco nádherného. Všechno je otevřené a na utkání se těším. To musí být svátek pro každého hráče. Bude to velký zápas stejně jako souboj Chomutova v Olomouci. Čekám vyprodaný stadión, liberečtí fanoušci nás poženou dopředu. Chceme jim ukázat, že hokej hrát umíme.

Od Boleslavi jste ale na jejím ledě dostali dvakrát po sedmi gólech. Není to výstraha?

Ty minulé výsledky jsou už pryč, tohle je nový zápas. Máme záchranu ve svých rukách a pokazit si to můžeme jen sami. Věřím, že se to nestane!

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice