Hlavní obsah

Indiáni tasí nečekanou zbraň. V pátém finále nasadí na Berany šampióna z Nagana Špačka!

Zlín

S velkou posilou vyrukují do středečního pátého finálového utkání Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy hokejisté Plzně. V sestavě Indiánů se na ledě Zlína objeví s číslem šest za zádech olympijský šampión z Nagana Jaroslav Špaček. Informoval o tom server isport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Špaček (vlevo) posílí obranu Škody Plzeň v pátém finálovém zápase.

Článek

Západočechy trápí marodka v zadních řadách (Slovák, Boháč, Poživil). Do hry se tak rozhodli nasadit trojnásobného mistra světa Špačka, který svou bohatou kariéru ukončil v loňském roce.

"Zranili se nám obránci Tomáš Slovák s Dominikem Boháčem a jiné beky nemáme. Nebylo kam jinam sáhnout," uvedl v rozhovoru pro Sport.cz sportovní manažer západočeského klubu Milan Tichý.

Devětatřicetiletý Špaček působil v této sezóně v Plzni jako asistent trenéra, když měl na starosti trénink obránců. Se startem ve vyřazovací části vůbec nepočítal, přestože ho klub na soupisku doplnil.

Tichý: Hokej hrát nezapomněl

"Jarda je tam napsaný pro celé play off. Od začátku jsme jeho nasazení do zápasu brali jen jako teoretickou a úplně krajní možnost. Ta ale teď nastala," řekl Tichý.

Plzeňský patriot odehrál v NHL 880 zápasů, ve kterých zaznamenal 82 gólů a 273 asistencí. V 61 utkáních play off si pak připsal na konto 18 bodů (4+14).

Poslední soutěžní duel odehrál za Carolinu na začátku dubna roku 2012. Plzeňští se však dlouhé absence velezkušeného hráče na ledě nebojí. "Je v kondici, udržuje se celou sezónu. Hrát hokej nezapomněl," dodal Tichý.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín