Hlavní obsah

Drama o extraligu vyvrcholí! Zůstane Černý Petr Chomutovu, Liberci, nebo Boleslavi?

Praha
Aktualizováno

Až v nejzazším možném termínu se rozhodne o posledních dvou účastnících pro příští sezónu hokejové Tipsport extraligy. O dvě volná místa svádějí v baráži souboj Chomutov, Liberec a Mladá Boleslav. Všechny tři celky mají před posledním dvanáctým kolem shodný počet dvaceti bodů, a přestože všichni mají situaci ve vlastních rukách, jednomu nakonec zůstane Černý Petr. Jasno bude už dnes večer.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dalibor Bortňák z Liberce (vpravo) a Tomáš Nouza z Mladé Boleslavi.

Článek

Ze hry venku je jen Olomouc, která z jedenácti zápasů uhrála pouhých šest bodů a posledních devět duelů prohrála. Mora v pátek přivítá Chomutov. Piráti mají výhodu, že s Libercem i Mladou Boleslaví mají lepší bilanci vzájemných zápasů, a tak při shodném bodovém zisku budou slavit postup. Předchozí dva mečboly sice Chomutov využít nedokázal, pokud však v Olomouci uhraje alespoň bod, bez ohledu na výsledek souboje Liberce s Boleslaví bude hrát nejvyšší soutěž i v příští sezóně.

Barážová matematika:
Chomutov udrží extraligu, pokud:
uhraje alespoň bod v Olomouci
prohraje v Olomouci a utkání Liberce s Mladou Boleslaví pozná vítěze po základní hrací době
Liberec udrží extraligu, pokud:
v zápase s Mladou Boleslaví vyhraje jakýmkoliv způsobem
prohraje s Mladou Boleslaví po prodloužení nebo nájezdech a Chomutov zároveň neuhraje ani bod v Olomouci
Mladá Boleslav postoupí do extraligy, pokud:
v Liberci vyhraje jakýmkoliv způsobem
prohraje v Liberci po prodloužení nebo nájezdech a Chomutov zároveň neuhraje ani bod v Olomouci
Olomouc již nemá šanci postoupit

„Pořád si říkáme, že to máme ve svých rukou, ale nemůžeme na nic spoléhat. Do Olomouce pojedeme s tím, že tam musíme zvítězit za každou cenu a uděláme pro to maximum," říká chomutovský asistent trenéra Zdeněk Skořepa.

Útočník Pirátů Tomáš Káňa nebere jako výhodu, že Olomouci již v baráži o nic nejde, a tak by nemusela do posledního zápasu nastoupit se stoprocentní motivací. „Olomouc to za každou cenu nebude chtít vzdát a pro nás to bude hodně těžký boj. Ale jedeme tam zvítězit a uděláme pro to všechno."

Pabiška může potopit svůj mateřský klub

Liberec, loňský semifinalista, hraje doma s Mladou Boleslaví. Bez ohledu na výsledek Chomutova oběma celkům extraligu pro příští ročník zajistí jakákoliv výhra. „Osobně ten finiš vnímám jako něco nádherného. Všechno je otevřené a na utkání se těším. To musí být svátek pro každého hráče. Bude to velký zápas. Čekám vyprodaný stadión, liberečtí fanoušci nás poženou dopředu. Chceme jim ukázat, že hokej hrát umíme. Máme záchranu ve svých rukách a pokazit si to můžeme jen sami. Věřím, že se to nestane," tvrdí útočník Bílých Tygrů Radek Duda.

Pikantní bude vrchol baráže pro Lukáše Pabišku. Devětadvacetiletý útočník Mladé Boleslavi je totiž libereckým odchovancem. Teď paradoxně může svůj mateřský klub potopit a poslat ho do první ligy.

„Takto bych se o tom nebavil, není to o tom někoho potopit. Nekoukáme, jestli to bude Chomutov nebo Liberec. Chceme postup pro náš klub, za Mladou Boleslav a okolo se nedíváme. Touha je v kabině veliká. Všichni víme, o co hrajeme, a uděláme pro to maximum."

Oba zápasy dvanáctého barážového kola začínají dnes v 18 hodin, Sport.cz vám je přiblíží v podrobných on-line reportážích.

Které dva celky budou hrát příští rok hokejovou extraligu?
Chomutov a Liberec
46 %
Chomutov a Mladá Boleslav
43,3 %
Liberec a Mladá Boleslav
10,7 %
Celkem hlasovalo 4269 čtenářů.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články