Hlavní obsah

Liberec v dramatické bitvě s Mladou Boleslaví nejvyšší soutěž uhájil. Mezi elitou zůstává i Chomutov

Liberec
Aktualizováno

Tajenka je vyřešena, dramatickou zápletku rozhodlo až závěrečné 12. kolo baráže! Právo účasti v příštím ročníku Tipsport extraligy si vybojovali hokejisté Chomutova a Liberce, stávající členové elitní společnosti. Piráti z Chomutova s přehledem zvítězili na ledě prvoligové Olomouce 4:0 i díky třem trefám Tomáše Káni, naopak Liberec svedl s Mladou Boleslaví tuhou bitvu a vítěze druhé nejvyšší soutěže udolal až dvěma góly v početní výhodě v závěru třetího dějství.

Článek

"Musím říct, že takový hattrick chutná skvěle," užíval si premiérový tříbrankový zápis v jednom utkání ještě v nejvyšší soutěži Káňa. "Se štěstím mně to tam spadlo a vyhráli jsme, za což jsem strašně moc rád. Hlavně ale musíme poděkovat gólmanovi Hanuljakovi, protože chytal skvěle. Ve druhé třetině chytl minimálně tři gólovky," vyzdvihl podíl strážce chomutovské branky, jenž ještě za otevřeného stavu tým několikrát podržel a vynikající výkon nakonec ozdobil čistým kontem.

Hanáci už před závěrečnými zápasy baráže neměli šanci bojovat o účast mezi elitou.

Tygři udeřili v přesilovkách

Bílí Tygři rozhodli přímý souboj o účast v příštím ročníku nejvyšší soutěže s Boleslaví ve třetí třetině v přesilových hrách. Skóre otevřel při hře pět na tři kapitán Petr Nedvěd, druhý gól přidal v klasické výhodě Tomáš Filippi. Hostům nepomohl ani velmi dobrý výkon brankáře Michala Valenta.

"Bolí to hodně. Na dnešní zápas jsme si věřili, měli jsme to velmi dobře rozehrané. Liberec byl pod enormním tlakem. Bohužel jsme nevyhráli a postup do extraligy nevybojovali, tudíž převládá obrovské zklamání," řekl Valent po utkání novinářům.

Baráž o hokejovou extraligu - závěrečné 12. kolo:
Liberec - Mladá Boleslav 2:0
Branky: 54. P. Nedvěd, 56. Filippi
Olomouc - Chomutov 0:4
Branky: 9., 32. a 33. T. Káňa, 46. Kůs
Pozn. O prvenství Chomutova rozhodly při bodové shodě s Libercem výsledky vzájemných zápasů.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín