Hlavní obsah

Znojemské hokejisty posílí Prusek a Straka

PRAHA

Hokejisté Znojma posílili svůj kádr o další dva hráče. Po příchodu útočníka Zdeňka Blatného přichází k "orlům" na hostování forvard Josef Straka a brankář Martin Prusek. Zatímco vítkovický gólman vypomůže Znojmu jen ve dvou zápasech, Straku uvolnila pražská Sparta až do konce sezóny. Blatný už za Znojmo nastoupil v úterním zápase s Jihlavou.

Článek

"Blatný i Straka by u nás měli působit do konce sezóny, bez ohledu na vývoj v NHL," uvedl na oficiálních internetových stránkách Znojma www.hcorli.cz manažer klubu Roman Kaňkovský. "Za Pruska jsme na stejnou dobu uvolnili do Vítkovic obránce Aleše Křetínského, Vítkovice totiž mají problémy se zraněnými obránci," dodal.

"Prusek za nás odchytá nejbližší dva zápasy. Pokud ale příští týden na schůzce v zámoří padne rozhodnutí, že letošní sezóna NHL nezačne, mohl by u nás Martin zůstat až do konce sezóny. Vítkovice jsou o tom připraveny jednat," řekl pro hokej.cz prezident znojemského klubu Jaroslav Vlasák.

Samotný brankář, který v poslední době nedostával ve Vítkovicích mnoho příležitostí, změnu přivítal: "Ano, jsem rád. Aspoň si konečně zachytám. Už se o tom pár dnů mluvilo, v úterý pak proběhlo poslední jednání, kde se všechno dotáhlo do konce."

Straka byl ve Spartě nadbytečný

Za příchodem Josefa Straky je zase nulová marodka pražské Sparty. "Byl by luxus nechat tady sedět takhle kvalitního hráče. Věřím, že ve Znojmě bude mít mnohem více prostoru na ledě," vysvětluje hráčovo uvolnění sportovní ředitel Sparty Miroslav Kuneš.

Blatný je v zámoří hráčem Atlanty Thrashers, v letošní sezóně nastupoval také za finský tým Pelicans Lahti. Tam se mu však nelíbilo a tak přehodnotil svůj názor, že nechce nastoupit v české extralize. "Měl by u nás působit do konce sezóny, bez ohledu na vývoj v NHL," uvedl k jeho příchodu Kaňkovský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín