Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 0:4Káňa hattrickem zničil Olomouc a Chomutov zůstal extraligový

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kaňa 0 : 1
32. Kaňa 0 : 2
33. Kaňa 0 : 3
46. Kůs 0 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Chomutova vyhráli v závěrečném kole baráže v Olomouci 4:0 a uhájili extraligovou příslušnost i pro příští sezónu. Čistým hattrickem se o to zasadil především útočník Tomáš Káňa. Neméně výraznou postavou vítězů byl brankář Miroslav Hanuljak, který ještě za otevřeného stavu tým několikrát podržel a vynikající výkon nakonec ozdobil čistým kontem.

Článek
Fotogalerie

Až se v úvodu zdálo, že Chomutov hřeší na své nejvýhodnější postavení před závěrečným kolem. Vypadalo to, že o život jde spíše Hanákům. Do soupeře se pustili bez velkých vytáček a v první přesilovce přišly i šance, které však v šesté minutě v krátkém sledu Diviš ani Švaňhal nevyužili a minuli branku.

Chomutov za devět minut nic zvláštního nevymyslel, pak ale paralyzoval aktivního protivníka gólovým zásahem. Padl z první vážnější situace před olomouckou klecí, Káňa puk zpoza branky zasunul Halászovi pod betonem za čáru.

Olomouc šance zahazovala

Piráti pak převzali otěže utkání a do konce první části měli výrazně navrch, jenže další branky přidat nedokázali a Olomouc jim v druhé třetině znovu pořádně zatopila. Domácí však byli v koncovce naprosto bezzubí. Švaňhala vychytal Hanuljak a chomutovského gólmana neprostřelil ani Kucharczyk, který stál sám mezi kruhy.

Takový hazard se domácím musel vymstít. Severočeši přetavili v gól hned svoji první přesilovou hru: Kraft připravil v 32. minutě ideální pozici pro Káňu, který zblízka překonal Halásze podruhé.

Chomutov hned vzápětí dostal ještě výhodu přesilovky pět na tři a střelecky disponovaný Káňa stál v pravý čas na správném místě. Po Palinově ráně si počkal u tyčky na odraz o zadního mantinelu a zkompletoval hattrick.

Hosté i přes tříbrankový náskok v závěru jenom nebránili a Kůs prostřelil příklepem z levého křídla Halásze ještě jednou. Olomouc na výtečného Hanuljaka naopak nevyzrála ani z nevyloženějších šancí, jako měl Jergl. A tak domácí fanoušci museli vzít zavděk alespoň pěstním soubojem Králíka s Palinem.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - Piráti Chomutov 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. T. Káňa (D. Hruška, Kubinčák), 32. T. Káňa (Kraft, Kubinčák), 33. T. Káňa (Palin, Pulpán), 46. Kůs (Gajovský). Rozhodčí: Hodek, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:9, navíc Králík 10 min. - Sikora 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2024.
Olomouc: Halász - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Janáček, Valenta, Rašner, od 35. navíc Kadela, od 41. Lhotský - Rác, Kucharczyk, Kucsera - Lehečka, Herman, Selingr - Švaňhal, Diviš, Vodný - od 35. navíc Novotný, Králík, A. Jergl. Trenéři: Fiala a Tomajko.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, Rýgl, Trefný, Rutta, J. Stehlík - D. Hruška, T. Káňa, Kubinčák - Hřebejk, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - Gajovský, Račuk, Kůs. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články