Hlavní obsah

Prohráli jsme si to ve 14 vteřinách, ví Špaček a před rozuzlením nechce utíkat z boje

Plzeň

Čtrnáct vteřin, během kterých na začátku druhé třetiny inkasovali dva góly a přišli tak o náskok 1:0, rozhodlo podle plzeňského obránce Jaroslava Špačka o osudu šestého finále se Zlínem. Berani srovnali po výhře 5:2 stav série na 3:3 a v neděli budou mít výhodu domácího prostředí. I když výhodu... „Stejně jako Zlínu, i nám se hraje venku lépe,“ věří Špaček, ze to Západočeši potvrdí i v rozhodujícím sedmém klání.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ostřílený plzeňský zadák Jaroslav Špaček v šestém finále play off extraligy.

Článek

V čem byl Zlín v pátek lepší?

Porazil nás tím, že celých šedesát minut dodržoval systém. Hrál přesně to, co my venku. Zlínští dobře bruslili, napadali nás a nedali nám vůbec žádný prostor. My jsme si to prohráli ve 14 vteřinách (má na mysli dva slepené góly ze začátku druhé třetiny, kterými Zlín otočil skóre na 2:1). Místo toho, abychom dali druhý gól, tak jsme couvli a dostali dva góly. Potvrdilo se, že Zlín hraje venku výborně.

Bylo těžké vyhnat z hlavy myšlenky na titul, zvlášť když jste po první dvacetiminutovce vedli?

Každý na to určitě myslí, ale nemyslím si, že bychom to měli moc v hlavách. Nezačali jsme špatně, dali jsme první gól, což jsme přesně chtěli. Ještě jsme si po první třetině povídali, že se musíme zlepšit. A pak přijdeme na led a dostaneme během čtrnácti vteřin dva góly. Dost nás to srazilo, Zlín už pak hrál chytře, protečovával puky ven a my si v podstatě nevytvořili žádný tlak. Sice jsme nabruslili kilometry, vypadalo to, že chceme, ale nemělo to vůbec žádný efekt.

Jak jste spokojený se svým vlastním výkonem?

Jsem rád, že jsem to přežil ve zdraví. Chtěl jsem se s někým srazit, ale za celý zápas jsem se nesrazil ani s jedním hráčem. Což je špatně, vyplynulo to z obrazu naší hry. Musíme se vrátit k tomu, co jsme předváděli předtím, protože takhle bychom nepřehráli Slavii ani Litvínov.

Co čekat od rozhodujícího sedmého duelu?

Myslím, že venku hrajeme lépe než doma, stejně jako Zlín. Tlak tam na nás není takový. Jedeme tam bojovat, nic jsme nevzdali. Musíme se z šestého zápasu poučit, zregenerovat a přijet do Zlína připravení.

Objevíte se v neděli znovu na ledě?

To je na trenérech, uvidíme, jak to dopadne. Ale utéct z boje by ode mne bylo hodně špatný. Věřím, že když se budu cítit dobře, tak nastoupím.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4