Hlavní obsah

Chomutovský kapitán Kraft i podruhé v baráži uspěl. Jenže loni to bylo o postup, teď jsme hráli o čest, říká

Olomouc

Hurónský řev se ozýval z šatny hokejistů Chomutova poté, co v posledním zápase baráže o extraligu zdolali Olomouc na jejím ledě 4:0 a udrželi se tak v nejvyšší soutěži.

Článek
Fotogalerie

„Nedivte se, byly to strašné nervy. Všem nám spadl kámen ze srdce. Jsme rádi, že jsme zůstali extraligoví," tvrdil chomutovský lodivod Jiří Čelanský. Přiznal však, že jeho svěřenci byli v úvodních minutách na Hané hodně nervózní. „Naštěstí nás podržel skvělý Hanuliak. Věděli jsme, že to bude o jedné, dvou chybách. Proto jsme chtěli vycházet z důsledné obrany a vesměs se nám to dařilo. Věřit jsme ale začali až za stavu 3:0," uvedl Čelanský.

„Bylo jasné, že když budeme muset dotahovat, budeme to mít nesmírně složité. Proto jsme hráli na obranu," přidal se k trenérovi ostřílený harcovník a kapitán týmu Milan Kraft s tím, že poslední krok byl strašně těžký. „Nervy byly na pochodu už dva zápasy zpátky. Mohli jsme rozhodnout a mít klid. Dostali jsme však rychtu v Mladé Boleslavi a pak po vlastních chybách nezvládli doma Liberec a nebylo tak dobojováno," řekl Kraft.

Oslavy vypuknou už v autobuse

„Byl to zápas o všechno a tak to bylo strašně náročné," přidal se jeden z chomutovských hrdinů gólman Miroslav Hanuliak. „Zvládli jsme to však výborně, byť v zápase byly krizové pasáže, kdy Olomouc hodně tlačila. Ustáli jsme to však bez větších problémů. Klíčových bylo prvních deset minut druhé třetiny, kdy domácí měli drtivý nápor, to ještě za stavu 1:0," mínil nejlepší brankář baráže o extraligu.

Skutečnost, že Chomutov se mohl udržet za určitých okolností i v případě prohry, podle něj nikdo v týmu neřešil. „Kdybychom to udělali, bylo by to to nejhorší. Nespoléhali jsme proto na to a hráli na vítězství za tři body," dodal Hanuliak.

„Dívali jsme se jen sami na sebe," potvrdil gólmanova slova Kraft, pro kterého, ač má toho hodně za sebou, mj. i angažmá v NHL, byla baráž novou zkušeností. „Hrál jsem ji sice už minulý rok, ale to jsme šli nahoru. Teď jsme bojovali o svou čest," vysvětlil Kraft a prozradil, že už v autobuse vypuknou bujaré oslavy. „Nic jsme ale neplánovali. Bude to spontánní," dodal chomutovský útočník.

Reklama

Související témata: