Hlavní obsah

Sedmého zápasu se vůbec nebojíme. To Zlín bude pod tlakem, tvrdí Indiáni

Plzeň

Všechno měli už dopředu nachystané. Podrobný itinerář předávání poháru, křepčení s fanoušky, dokonce i kšiltovky upomínající na mistra extraligy byly v Plzni připravené. To vše pro případ, že by Strakova družina poprvé v historii dosáhla na titul. Jenže zbytečně. Západočeši i přes nadějně rozehraný zápas šesté finále se Zlínem ztratili, a tak rozuzlení přinese až nedělní rozhodující duel.

Článek

Vidina zisku historicky prvního titulu byla pro Plzeň obrovským lákadlem. Vždyť i samotní hráči Škodovky po zápase přiznávali, že přestože se sebevíc snažili podobné myšlenky ze svých myslí vypudit, ne zcela se to dařilo. „Ten tlak tam samozřejmě byl. Ať se od toho snažíte oprostit, tak to nejde, v hlavě to pořád máte," potvrzoval útočník Ondřej Kratěna.

Západočeši přitom v pátek nezačali špatně. V první třetině se Strakovou zásluhou dostali do vedení a Zlín přitom do té doby prakticky k ničemu nepustili. Jenže místo uklidnění se po vstřelené brance dostavil pravý opak. „Už po gólu jsme přestali hrát a vypadli jsme z rytmu. Nevím, čím to bylo, jestli jsme se začali bát o výsledek... Každopádně jsme si koledovali," věděl Kratěna a Berani svého soupeře skutečně ztrestali.

Dva slepené góly Plzeň vykolejily

Navíc způsobem, který Škodovku poslal do kolen. Na začátku druhé třetiny nejprve vyrovnal Ondráček a hned o čtrnáct vteřin později překlopil vedení na zlínskou stranu Köhler. „Tady se zápas lámal. Dva slepené góly nás dost vykolejily a od té doby už jsme se vůbec nedostali ke své hře," věděl Kratěna.

„Tímto momentem jsme Zlínu dali křídla a zbytečně ho dostali do zápasu. Ani bych neřekl, že jsme něco podcenili, ale samozřejmě to s námi zamávalo a dost nás to ovlivnilo," přidal se forvard Pavel Kašpařík. A i gólman Marek Mazanec připustil, že právě v úvodu prostřední třetiny se utkání lámalo. „Ohromně jsem se na zápas těšil, protože byla výzva utnout to doma a radovat se z poháru. Jenže tohle mi na psychice nepřidalo."

Hrát o titul v sedmém zápase je přece parádní

Přestože Plzeňané domácí mečbol nezvládli a padli 2:5, před rozhodujícím nedělním soubojem zůstávají plni optimismu. Věří totiž, že výhoda je na jejich straně. „Bude to kdo s koho. To Zlín teď ale bude pod tlakem, vždyť hraje doma. Uvidíme, jak se s tím popere," tvrdil Kašpařík a rozuzlení se už nemohl dočkat.

„Vždyť je to přece parádní, když rozhoduje úplně poslední zápas. Pojedeme si to tam užít. Ale ne v tom smyslu, že bychom to pojali jako výlet," upozorňuje. Když ale slova o užívání slyšel Mazanec, okamžitě zvýšil hlas. „Nebudu mluvit o užívání si, já chci ve Zlíně hlavně vyhrát. Protože sním o titulu," hlásí jednadvacetiletý gólman.

Rovněž Kratěna zůstává před vyvrcholením optimistický. „Prohraný šestý zápas nebude hrát absolutně žádnou roli. Moc se do Zlína těšíme a vůbec se toho nebojíme. Pro výhru jedeme udělat maximum, venku hrajeme dobře," říká Kratěna, který by v případě výhrytuzemský mistrovský pohár pozvedl nad hlavu už poosmé, což se žádnému jinému hráči v Čechách dosud nepodařilo.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4