Hlavní obsah

Nouzo, Nouzo! Tahle hloupost zabila boleslavský sen o extralize

Doslova a do písmene na tenkém ledě bruslili v pátečním posledním kole baráže o extraligu hokejisté Liberce a Mladé Boleslavi. Po dvou extraligových místech totiž stále mlsně pošilhávaly nejen oba zmíněné celky, ale také Chomutov a v Liberci byly karty jasně rozdané: vítěz bude extraligový. Urputný a dlouho nerozhodný duel rozhodl až hloupý faul Tomáše Nouzy z 53. minuty.

Článek

Rozjetý Nouza ve středním pásmu namířil své rameno na hlavu Tomáše Bulíka, který se skácel na led, a na střídačku mu museli pomoci spoluhráči. Slovenský útočník si stěžoval na bolest hlavy, a protože již před dvěma týdny utrpěl menší otřes mozku, zamířil raději ihned do nemocnice. Neurologické vyšetření naštěstí vyloučilo vážnější problém a Bulík se ještě večer vrátil na stadión.

Zákrok zůstal zprvu bez trestu, po konzultaci ale rozhodčí udělili Nouzovi trest na pět minut a do konce utkání a tento moment se stal prvním klíčem k rozluštění barážové tajenky. Ten druhý přidal o chvilku později Lukáš Pabiška, který ve snaze vyhodit puk z obranného pásma Boleslavi poslal kotouč přes mantinel, a hostující tým šel do tří. Dvojnásobnou přesilovku pak přeměnil ve vedoucí gól Petr Nedvěd a pokračující výhodu jednoho muže v poli poté zužitkoval ještě Tomáš Filippi.

Nebylo divu, že boleslavští prožívali hluboké zklamání. „Porážka hodně bolí. Přitom jsme si věřili a měli jsme utkání dobře rozehrané. Nechci dostat pokutu, proto k tomu vyloučení Nouzy nic neřeknu. Rozhodčí ho vyloučil, tak to asi byl faul," cedil mezi zuby Michal Valent. „Po takovém utkání se mluví hodně těžko. Bohužel jsme prohráli způsobem, z něhož nemáme dobrý pocit. Převládá určitá křivda. Kdo je soudný, udělá si obrázek sám. Mrzí nás to," uvedl boleslavský asistent trenéra Jiří Slabý.

Podle libereckých ale arbitři nechybovali. „Bulík odjel do nemocnice s otřesem mozku. A když hráč vyhodí z obranného pásma puk do hlediště jako Pabiška, jsou to dvě minuty, tak snad není o čem diskutovat," poznamenal kouč Pavel Hynek.

Reklama

Související témata: