Hlavní obsah

Murín: Rád bych dosáhl na desátou nulu

Marek BurkertSport.czPrávo

Slovenští brankáři dlouho zůstávali ve stínu těch českých v české nejvyšší soutěži. V extralize se jim až do loňského ročníku nedařilo, neprosadili se. Zlom nastal až angažováním Igora Murína, který loni zlínskému Hamé vychytal premiérový titul. Po výhře 1:0 v Kladně má na svém kontě už sedm utkání s čistým kontem. "Na desátou nulu bych rád dosáhl," přiznává "Ičo" v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

V Kladně jste při výhře Zlína 1:0 vychytal už sedmou nulu v tomto ročníku extraligy. V brance jste předvedl několik parádiček, což místní diváci nesli dost nelibě. To bylo něco navíc, trochu show. Hodně jsem si věřil, když jsme přestáli tlak ve druhé třetině.

Vychytá Igor Murín deset zápasů s čistým kontem?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V minulé sezóně jste v základní části udržel čisté konto devětkrát, tuhle bilanci v současné formě můžete ještě hodně vylepšit. Na desátou nulu bych rád dosáhl, ale úplně mi bude stačit, když budeme po dvaapadesáti kolech na medailových pozicích, abychom měli dobrou pozici pro play-off. Musím ale uznat, že na přelomu roku chytám slušně.

Nakolik vám na ledě pomáhají obránci? Nechci chválit jen beky, ale celou pětku. Dozadu to hrajeme vážně moc dobře.

Před rokem jste byl vyhlášen nejlepším gólmanem extraligy, nyní zde chytá hodně brankářů, kteří se vrátili z NHL. Je pro vás větší motivací ukázat jim, kdo je na českých stadiónech pánem? Chci ten primát zopakovat zase, ale moje výkony bude posuzovat někdo jiný. Prostě se snažím.

Zlín čeká zanedlouho v Petrohradě Super six, turnajová obdoba fotbalové Ligy mistrů. Berete ho před play-off jako první vrchol sezóny? Spíš trenéři shánějí informace o soupeřích, ale my se potřebujeme soustředit ještě na dva zápasy v Litvínově a v Liberci. Jako hráči víme, že jedeme do Ruska, ale moc na to nemyslíme. To je práce koučů, aby nám před zápasem řekli, jak na soupeře zahrát.

Reklama

Související témata: