Hlavní obsah

Titul je spojený s euforií, záchrana přinesla především obrovskou úlevu, říká liberecký kouč Hynek

Liberec

Vyčerpaný, ale uvnitř spokojený byl trenér libereckých hokejistů Pavel Hynek po záchraně Bílých Tygrů v extralize. „Zvládli jsme to doslova až v hodině dvanácté,“ přiznal napětí zkušený kouč, který cítil především obrovskou úlevu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký trenér Pavel Hynek v „duelu pravdy" s Mladou Boleslaví.

Článek

Jak velký kámen vám ze srdce spadl po záchraně Liberce v extralize?

Udrželi jsme se v soutěži až skoro v nejzazší možné chvíli. Nemyslím tím ani tak poslední zápas baráže jako spíš jeho poslední minuty! Bylo to drama se šťastným vyvrcholením pro nás. Užijeme si krátkou radost a nastane čas k zamyšlení a analýze. Musíme si vzít ponaučení k tomu, aby se něco podobného neopakovalo a raději jsme navázali na předešlé úspěšné sezóny libereckého hokeje.

Věřil jste ve zdárný konec rozhodující bitvy s Mladou Boleslaví?

Ano, zpočátku jsem si nepřipouštěl, že bychom to nezvládli. Ale poté, co jsme neproměnili řadu šancí, jsem měl obavy, aby nám to do naší branky nespadlo a aby nás zahozené příležitosti nakonec nemrzely. Boleslav měla zkušené hráče a nedíval bych se na ni jako na prvoligové mužstvo, protože disponuje kádrem na hranici extraligy, což se potvrdilo. Největší rozdíl mezi oběma soutěžemi je především v zájmu sponzorů a médií.

Loni jste slavil jako hlavní trenér Pardubic titul v extralize, letos jásáte nad záchranou. Co vy na to?

Nechci obě sezóny porovnávat nebo vyprávět nějaké příběhy a emoce. Vždycky chcete v play off vyhrát a dojít co nejdál. Když to nevyjde, skončí nějaká série. Kdežto v baráži bývá na výsledky nabalena spousta dalších věcí. Břemeno je mnohem těžší, nebudu to rozepisovat. To každý trenér nebo hráč musí zažít, aby věděl, o čem to je. Zvednout pohár pro mistra je třešničkou na dortu, k tomu patří euforie a radost jako tečka za sezónou. Ve zvládnuté baráži převažuje zejména obrovská úleva.

Zůstáváte v Liberci?

Při mém nástupu do klubu jsme si něco nastavili a nebudu to teď ventilovat. To je spíš na vedení. V následujících dnech si ale určitě sedneme a probereme všechny věci.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články