Hlavní obsah

VIDEO: Teď můžu s lehkým srdcem skončit, oddechl si Vlasák, že napotřetí už titul získal

Jan ŠkvorSport.cz

Konečně se dočkal. České finále si už hokejový útočník Tomáš Vlasák zahrál v minulosti dvakrát, jak s Litvínovem, tak se Slavií ale na vysněný titul nedosáhl. Povedlo se mu to až v osmatřiceti letech za Plzeň. „Jsem nesmírně šťastný, že jsem se toho dočkal,“ říkal Vlasák.

Oslava v kabině hokejistů PlzněVideo: Sport.cz

 
Článek

Dokážete popsat, co se nyní ve vás odehrává?

Pocity ani neumím popsat. Když jsme deset vteřin před koncem třetí třetiny dostali gól na 3:3, tak jsem si říkal, že nám to asi není souzené. Ale stylově to pak zakončil Martin (Straka), což je krásný. Asi to tam nahoře bylo tak napsaný. Jsem nesmírně šťastný, že jsem se na konci kariéry extraligového titulu konečně dočkal. Je tady, kluk... (směje se)

Vy už máte titul z tehdejší ruské Superligy za Omsk. Řadíte tento s Plzní výš?

Doma je doma. Vyhrát doma, to je to nejvíc, co může být. Je to nádhera. Už jsem se soustředil jen na tohle, protože nic jiného jsem nemohl získat. Teď už můžu s lehkým srdcem skončit. Nechci ale tvrdit, že konec přijde už teď, když bude držet zdraví, ještě sezónu bych chtěl vydržet.

Promítla se vám při přebírání poháru v hlavě vaše hokejová cesta, kterou jste k vysněnému titulu musel ujít?

To je jasný! Tady v Česku jsem prohrál dvě finále, jedno pak ve Švédsku. Teď jsem si říkal, že už to snad ani není možný, ale nakonec jsem se dočkal.

Co jste cítil, když kapitán Straka rozhodl?

Euforii, neskutečnou radost, štěstí, prostě nával všeho. Děkuju klukům, celé mužstvo bylo fantastické. Na konci základní části jsme si prošli krizí, moc se nám nevěřilo, ale ukázali jsme obrovskou sílu a myslím, že zaslouženě vyhráli.

Jak vám ale bylo, když Čech deset vteřin před koncem základní hrací době srovnal?

Nebylo to nic příjemného, trošku to s námi zamávalo, ale říkali jsme si, že nás to nesmí položit, že musíme být pořád aktivní. Když Okál na začátku prodloužení netrefil prázdnou bránu, bylo to infarktové. Jde o vteřinu, kdy se vám málem zastaví srdce. Bylo to o jedné střele, my jsme byli šťastnější.

Prožíval jste v prodloužení velké nervy, když víte, že právě jeden moment může rozhodnout?

Bylo to neskutečný, už jsme se tomu chvilkama i smáli. Bylo to to nejkrásnější rozuzlení, které mohlo přijít.

Jak budou probíhat oslavy?

Jedeme do Plzně a uvidíme! Asi to bude dlouhý!

Reklama

Související témata: