Hlavní obsah

Teď spálím výstroj, sliboval rozesmátý Špaček

Michal OsobaPrávo

Jak finálovou sérii začal, tak ji i skončil. Na lavičce v roli asistenta trenéra. Mezitím ale obránce Jaroslav Špaček podnikl nečekaný návrat na led, kterým výrazně vytáhl zraněními zbídačené plzeňské defenzívě trn z paty.

Foto: Petr Horník, Právo

Hrající plzeňský asistent Jaroslav Špaček s mistrovským pohárem.

Článek

Druhé prodloužení sedmé bitvy se Zlínem už se obešlo bez jeho účasti na ledě. „Mám zraněné koleno, věděl jsem, že trošku pobolívá a záleželo, jak dlouho vydržím,“ vysvětloval. „První prodloužení ještě jakž takž šlo, pak už koleno bolelo, že ani nešlo rozcvičit, tak to nemělo cenu,“ vyprávěl olympijský vítěz z Nagana.

Děkoval Strakovi

O to větší nervy prožíval v závěru na střídačce. „Strašně jsme chtěli vyhrát už doma, ale my jsme mančaft, který hrál celou sezónu líp u soupeřů. Tak jsme věřili, že to bude platit dál,“ ujišťoval.

„A pak to Martin dorazil. Zaslouží si to za to, jaký je hokejista, co dokázal za celou kariéru, že přišel do Plzně a zvedl klub,“ děkoval svému vrstevníkovi a kapitánovi Martinu Strakovi.

Chce vidět ženu a děti

Ten si bude pokračování své kariéry ještě rozmýšlet, ale Špaček ujišťuje, že na ledě už ho v extraligovém zápase nikdo neuvidí. „Já jdu spálit výstroj,“ vyprávěl rozverně.

„Já už jsem skončil, taky chci vidět svoji ženu a děti. Teď už se těším, až budu hrát za staré pány,“ ujišťoval. „Zrovna v sobotu vyhráli turnaj. Chtěli, abych naskočil, ale nějak mi to nevyšlo, musel jsem do Zlína,“ naoko si posteskl.

Oslavy si ale plánuje užít jako zamlada. Čím titul zapije? „Asi zelenou a pivem,“ přemítal. „V Plzni samozřejmě dobrou dvanáctkou, průtočnost piva se zvedne,“ smál se obránce.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice