Hlavní obsah

Scénář byl nejspíš napsaný dopředu, smál se Razým, že o titulu rozhodl právě Straka

Zlín

V maličkaté místnosti na kraji plzeňské slavící kabiny pokuřoval spolu se svými trenérskými kolegy mistrovský doutník a nasával atmosféru. Milan Razým dovedl Škodovku hned ve své premiérové sezóně na postu hlavního kouče k historickému titulu. „Bylo to skvělé mužstvo, které mělo duši a jedno velké srdce. A tím byl Martin Straka. Před kluky smekám,“ rozplýval se.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Straka (s pohárem) oslavuje s plzeňskými spoluhráči zisk mistrovského titulu.

Článek

„Bylo to správné vyvrcholení série a vlastně celé sezóny. Pro diváky to muselo být skvělý," vracel se Razým k rozhodující trefě Martina Straky, která přišla v čase 96:15. A přiznal, že jej moc potěšilo, že titul Plzni vystřelil právě její hrající majitel a kapitán.

„Scénář byl nejspíš napsaný dopředu. Tedy že v prodloužení, kdy vše gradovalo, dá gól ten, který si to nejvíc zaslouží," smál se. O poznání hůř mu však bylo v závěru základní hrací doby, kdy deset vteřin před třetí sirénou poslal Čech gólem na 3:3 zápas do prodloužení.

„Dost nám zatrnulo. Už doma v šestém zápase jsme proflákli šanci na titul, a kdybychom ho teď v prodloužení neuhráli, asi bychom si celý život vyčítali, že jsme byli tak blízko," přiznal Razým, kterého potěšila reakce jeho svěřenců na studenou sprchu.

Touha byla strašně silná

„Ani to s nimi nezacloumalo. Přišli do kabiny, hned vstali a začali křičet. Byli plní odhodlaní, že si to prostě nenecháme vzít. Touha byla strašně silná," neuniklo mu a hráče před prodloužením hecoval. „Klukům jsem říkal: třikrát jsme vedli a vždycky jsme o to přišli. Když povedeme počtvrté, nikdo už nám to nevezme, bude konec."

Ten po Strakově zásahu skutečně přišel. „To byl obrovský výbuch a úleva! Ani jsem to vlastně neviděl, protože na mě kluci okamžitě naskákali," pravil Razým, který hned ve své první sezóně na postu hlavního kouče dovedl Plzeň k historickému titulu.

„Takhle to neberu. Nabízí se říct, že jsem byl ve správnou dobu na správném místě, ale já říkám, že jsme tu se správnými lidmi. Děkuji i svým kolegům (Michalu Strakovi, Rudolfu Pejcharovi a Jaroslavu Špačkovi). Nebudu říkat asistentům, protože to byla kolektivní práce. Jsem rád, že jsem součástí tohoto týmu a že jsme konečně přepsali plzeňskou historii," řekl na závěr Razým a dál nasával mistrovské veselí.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4