Hlavní obsah

VIDEO: Hoši děkujem, skandovali fanoušci mistrovské Plzně. Na pohár si počkali celou noc

Jan ŠvábekPrávo
Aktualizováno

Pořádně rušno bylo v pondělí ráno na plzeňském náměstí Republiky, kam přišly oslavit zisk hokejového titulu stovky fanoušků. Historicky první mistrovský pohár pro plzeňský klub hokejisté přivezli do centra Plzně až po páté hodině ráno.

Oslavy hokejového titulu na náměstí Republiky v Plzni.Video: Jan Švábek, Právo

 
Článek
Fotogalerie

Zhruba dvě stovky netrpělivých fandů stály na náměstí už ve tři hodiny po půlnoci. Vítěznou atmosféru při čekání na své hrdiny doprovázeli neúnavným skandováním a bubnováním. „Mistři, mistři," ozývalo se. S postupem času na místo přicházeli další lidé. Zhruba v pět hodin bylo náměstí z poloviny zaplněné a atmosféra houstla.

Vrchol se dostavil záhy, když ve čtvrt na šest na místo přijel v doprovodu dvou policejních vozů autobus se slavícími hokejisty. „Pojďte mezi nás, pojďte mezi nás," skandovali jeden ze svých tradičních vítězných pokřiků příznivci plzeňské Škodovky. „Hoši děkujem," následoval další. Za odměnu hokejisté na chvíli vynesli mistrovský pohár z autobusu. Zanedlouho fanoušci utvořili u autobusu řadu. Když hokejisté davem procházeli, fanoušci vyvolávali jejich jména.

Největší aplaus si jako obvykle vysloužil kapitán Martin Straka. Úsměvy na tvářích způsobil i gólman Marek Mazanec, když přišel mezi bubeníky a zvolal: „Já si to chci taky zkusit." A posléze fandům zabubnoval. „Marek Mazanec," vyvolávali na oplátku v netradiční roli bubeníci.

Dlouho však oslavy s fanoušky netrvaly. Po čtvrt hodině totiž autobus náměstí s hokejisty opustil. Fanoušci se posléze rozutekli domů nebo do práce. „Šichta" skončila také policistům a strážníkům, kteří v hojném počtu dohlíželi na pořádek v centru města.

Reklama

Související témata: