Hlavní obsah

Boleslavský Nouza dostal za faul na Bulíka dvouzápasový trest

Hokejový útočník Tomáš Nouza z Mladé Boleslavi dostal od disciplinární komise extraligy dvouzápasový trest za faul na libereckého Tomáše Bulíka v závěrečném 12. kole baráže. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Článek

Střet Nouzy a Bulíka v 53. minutě pátečního zápasu, který rozhodl o tom, že se Liberec udržel v extralize a Mladá Boleslav bude i nadále hrát v první lize, vyvolal hodně emocí.

Rozhodčí Martin Fraňo a Antonín Jeřábek udělili Nouzovi vyšší pětiminutový trest až dodatečně, v přerušené hře.

Následně byl navíc za zdržování vyloučen Lukáš Pabiška a domácí duel v přesilovce pět na tři brankou Petra Nedvěda rozhodli. Druhý gól zapasu přidal Tomáš Filippi v klasické početní výhodě. Mladá Boleslav prohrála 0:2.

"Tomáš Nouza vedl zákrok čelem k protihráči, který byl v držení kotouče, ale nikoli v rámci běžného dohrání souboje, a dopustil se přitom prokazatelného zásahu do oblasti hlavy a krku," komentoval verdikt předseda disciplinární komise Karel Holý. Nouza mohl dostat trest na dvě až pět utkání.

Vedení Bruslařského klubu poslalo tři námitky

Vzhledem k tomu, že sezóna již skončila, vynechá Nouza dvě utkání v příští sezóně. Trest platí pro extraligu a první ligu.

Bez ohledu na tento trest nebo například na vyjádření ředitele extraligy Josefa Řezníčka, že Nouza soupeře fauloval a dostal vyšší trest oprávněně, rozhodlo se v pondělí vedení Bruslařského klubu předsedovi komise rozhodčích ČSLH Pavlu Halasovi poslal tři námitky proti verdiktům hlavních sudích.

Vedle trestů pro Nouzu a Pabišku nesouhlasí ani s uznáním druhé branky domácích, které podle něj předcházelo postavení útočníka Antonína Duška v brankovišti a jeho kontakt s Michalem Valentem. Gól tak podle Středočechů neměl platit.

Disciplinární komise potrestala i Nouzova spoluhráče Milana Mikulíka, který dostal pokutu ve výši deseti procent platu za nafilmovaný pád ve stejném utkání.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: