Hlavní obsah

Plzeňským se sluší pogratulovat, pochválil počtvrté stříbrný Čajánek

Zlín

Sen si nenaplnil, na kýžený mistrovský pohár si ani v této sezóně nesáhl. Sedmatřicetiletému kapitánovi hokejistů Zlína Petru Čajánkovi pověsili po skončení extraligového finále s Plzní už počtvrté na krk stříbrnou medaili.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kapitán hokejistů Zlína Petr Čajánek (vlevo) a plzeňský útočník Jan Kovář v šestém finále play off extraligy.

Článek

„Druhá místa už znám. Moc jsem si pochopitelně přál vybojovat svůj premiérový titul. Myslím si ale, že diváci byli svědky parádní finálové série a ještě lepšího rozhodujícího sedmého zápasu. Delší utkání jsem ještě nikdy neabsolvoval. Plzeňští byli šťastnější, sluší se jim tudíž pogratulovat. Velké uznání si ale určitě zaslouží i naše mužstvo. Všichni jsme si sáhli až na dno sil, makali jsme na doraz. Hráli jsme jako tým, před kluky smekám," poděkoval Čajánek v kabině spoluhráčům.

Přestože se v prodloužení posledního střetnutí zdálo, že Zlíňanům zůstalo víc sil, vítěznou branku zaznamenali Západočeši. „Nějaké šance jsme si vytvořili, ale bohužel jsme je neproměnili. Vyhrává ten, kdo dá gól. A to se povedlo Martinu Strakovi," konstatoval posmutněle. „Po utkání jsem mu blahopřál. On mi taky popřál všechno nejlepší," prozradil.

Čajánek netají zklamání, že ani na čtvrtý pokus zlato ve finále nezískal. „Pochopitelně že jsem doufal, že budu tentokrát v tom šťastnějším celku. Život jde ovšem dál, třeba se ještě dočkám. Teď po mně ale nechtějte, abych hovořil o plánech do budoucna. Od hokeje si chci totiž chvíli odpočnout. Po tak vypjaté sérii mě nějaký čas bude zajímat jen pivo a rodina, kterou si chci nyní užít," určil si program na příští dny.

S vírou ve vlastní schopnosti se dá dojít daleko

Výkony Plzně v play off ocenil. „Když došla ve vyřazovacích bojích tak daleko, musí mít hodně kvalitní mužstvo. Asi si titul zaslouží. Ale ani my se rozhodně nemáme za co stydět. Vždyť jsme vzhledem k rozsáhlé marodce občas látali sestavu jen na tři pětky a přesto jsme vítězili. Ukázali jsme, že s vírou ve vlastní schopnosti se dá dojít hodně daleko. A kdyby nám nechyběl Tonda Honejsek, určitě by zejména v tom nastavovaném sedmém utkání nadělal svou rychlostí soupeři spoustu starostí," lituje Čajánek zranění parťáka.

Trojnásobný světový šampión je přesvědčen, že Zlín může na letošní úspěch v příštím extraligovém ročníku navázat. „Proč ne? Máme v týmu spoustu mladých kluků, kteří v poslední době zaznamenali značný výkonnostní pokrok," těší ho.

Čajánek si však zároveň uvědomuje, že se mužstvo bude muset vyrovnat se ztrátou dlouholetého lídra zlínské defenzívy Martina Hamrlíka, jenž se rozhodl ukončit aktivní činnost. „Absence hráče, který toho pro zlínský klub tolik vykonal, samozřejmě citelná bude. Je dobře, že měl Martin možnost vychutnat si po posledním finále obrovské ovace zlínských fandů. Hrozně moc si je zasloužil. Já ale stejně věřím, že se s ním budu dál dennodenně setkávat na stadiónu. Jen on už asi bude v trochu jiné roli," zachytil i Čajánek zprávy, že by Hamrlík mohl ve Zlíně posílit realizační tým a dostat na starost obránce.

Reklama

Související témata: