Hlavní obsah

Jihlavě a Třinci už pomůže jen zázrak

PRAHA

Kolik diváků asi může přilákat zápas 38. kola Tipsport extraligy mezi poslední Jihlavou a předposledním Třincem? Hokejisté obou mužstev se marně rozpomínají, kdy získali tři body, na ledě je válcuje jeden soupeř za druhým. Za Oceláře poprvé nastoupí další posila ze zámoří, útočník Jaroslav Svoboda.

Článek

Jihlavě se každým odehraným kolem přibližuje barážová realita, s níž se už smířil i trenér Richard Farda. Dukla nepotěšila fanoušky třemi body od 19. října, kdy porazila Kladno. "Potřebujeme konečně bodovat, hlavně kvůli psychické pohodě. V souboji se sousedem v tabulce už se to snad povede," neztrácí víru Farda.

Třinec má sice na kontě o 21 bodů více, ale že by se ještě Oceláři zmohli na zázrak a postoupili do play-off, tomu už věří ve skrytu duše snad jen kouč Lubomír Pokovič. Na osmý Litvínov ztrácejí 19 bodů. "Dokud ale teorie existuje, musíme se o ni porvat. Na hráčích vidím, že to nevzdávají, ovšem ztrácíme další a další body. Snad se chytneme v Jihlavě," doufá Pokovič, pod jehož vedením mužstvo pětkrát v řadě prohrálo a vždy nastřílelo v utkání jediný gól.

Naposledy porazili Oceláři 26. listopadu právě Jihlavu, od té doby přišlo 12 utkání bez alespoň dvoubodového vítězství. Mužstvu se uzdravilo několik hráčů, avšak vedení klubu pustilo Rozsívala do Pardubic a Kucharczyka do Karlových Varů, angažovalo ale Jaroslava Svobodu z Olomouce. "Nic nevypustíme, ale postup do play-off není reálný. Teď hrajeme o naše diváky," uvedl brankář Radovan Biegl.

Hokejová Tipsport extraliga - 38. kolo:
VÍTKOVICE - SLAVIA
Domácím budou chybět Kubina, Malík i Černošek, návrat do sestavy hlásí Šimíček a Seman. U Slavie je ohrožen jen start útočníka Antoše.
PLZEŇ - LIBEREC
Za Plzeň poprvé nastoupí Libor Procházka. Liberec vrátil do Budějovic útočníky Štrbu a Sailera.
JIHLAVA - TŘINEC
V Jihlavě už začali trénovat Kaděra i Hronek, poraněné rameno má obránce Hlouch. Třinec má na marodce Haška, Vítka, Ďuráka a v zámoří Bonka.
LITVÍNOV - ZLÍN
Litvínov už šestkrát v řadě nevyhrál, do sestavy se vrací Gombár. Zlínský Zubíček má podezření na prasklou čelist, šrámy mají Čajánek a Martin Hamrlík.
SPARTA - KLADNO
Spartě chybí Melichar, po otřesu mozku je Kotrla, bronzový junior Olesz má zhmožděné zápěstí. Kladno se musí obejít bez Hrdiny, junioři Michael Frolík a Hluchý nenastoupí. Poprvé by měl hrát Mrázek.
PARDUBICE - ZNOJMO
Zápas se hraje v sobotu.
KARLOVY VARY - VSETÍN
Zápas odložen na 14. ledna.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články