Hlavní obsah

Hynek zůstává koučem hokejistů Liberce. Zachránil ho úspěch v baráži

Liberec

Trenér Pavel Hynek povede i v příští sezoně hokejisty Liberce, s kterými zachraňoval extraligovou příslušnost v baráži. S vedením se dohodl na prodloužení kontraktu do konce dubna 2014. O složení celého realizačního týmu se teprve rozhodne.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký trenér Pavel Hynek.

Článek

Hynek přišel k Bílým Tygrům ve druhé polovině ledna, kdy vystřídal ve funkci Filipa Pešána. Liberečtí byli tehdy předposlední a byť se tým pod Hynkovým vedení zvedl, nakonec musel bojovat o místo v nejvyšší soutěži až do posledního kola nedávno skončené baráže.

Třiačtyřicetiletý kouč si přesto vysloužil novou smlouvu, neboť splnil cíl v podobě záchrany v extralize. "S tímto úkolem do Liberce přicházel. Dokázal několikrát tým pozvednout z herní i psychické nepohody a připravit ho na klíčové okamžiky sezóny. S působením Pavla Hynka jsme spokojeni a není proto jediný důvod ustoupit od dohody, na níž jsme byli předběžně domluveni," uvedl generální manažer klubu Ctibor Jech.

"Samozřejmě jsem moc rád, že jsme se dohodli na pokračování spolupráce. Jen doufám, že se z té uplynulé sezony všichni poučíme, ať už hráči, trenéři i vedení klubu, a nenecháme vše zajít tak daleko jako letos," řekl ČTK Hynek. S vedením dolaďuje podobu realizačního týmu i možnosti složení kádru pro příští ročník.

"Ta obměna je vždy, ať už je sezona úspěšná, či nikoliv. Uvidíme, jaké posuny v kádru budou, už na tom delší dobu pracujeme. Agenti jen čekali na to, zda se udržíme v extralize. Řešíme to ale prakticky každý den," uvedl Hynek, který se těší, že bude mít větší prostor na přípravu s týmem, než když ho přebíral v rozjeté sezoně. "Je to pak něco jiného, když si sám tým připravíte," doplnil.

Liberec změnil v letošní sezoně trenéra dvakrát. Do soutěže vstupoval s Marianem Jelínkem, který skončil v listopadu. O pár dní dříve byl Hynek odvolán ze střídačky Pardubic.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice