Hlavní obsah

Vítkovice si udržely svého nejproduktivnějšího hokejistu Svačinu

Ostrava

Útočník Vladimír Svačina, nejproduktivnější hráč Vítkovic v uplynulé sezóně hokejové extraligy, prodloužil s ostravským klubem smlouvu o dva roky. Vítkovicím se tak povedlo udržet pohromadě nejúdernější útok, v němž se Svačinou hráli Ondřej Roman a Rudolf Huna, který se klubu upsal rovněž na další dva roky už začátkem dubna.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávistický brankář Dominik Furch zasahuje proti Vladimíru Svačinovi z Vítkovic.

Článek

"Mám velkou radost, že zůstávám. S klukama nám to v téhle sezóně šlo, tak doufám, že se bude dařit i v té příští," uvedl Svačina. Oslovily ho i jiné extraligové kluby, ale přál si zůstat ve Vítkovicích.

"Měl na výběr několik nabídek z extraligy, ale rozhodli jsme se pro pokračování ve Vítkovicích," řekl hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší.

Šestadvacetiletý útočník byl nejproduktivnějším hráčem Vítkovic v základní části (52 zápasů, 19 gólů a 24 asistencí) i v play off (11 zápasů, 3+9). Po klubové sezóně, která pro Vítkovice skončila vyřazením ve čtvrtfinále se Zlínem, se Svačina připojil k české reprezentaci a odehrál přípravné zápasy s Lotyšskem, Německem a Slovenskem. Před nadcházejícími Českými hokejovými hrami v Brně ho kouč Alois Hadamczik z kádru vyřadil.

Reklama