Hlavní obsah

Plzeň ztrácí svoji hvězdu, útočník Kovář odchází do ruského Magnitogorsku

Aktualizováno

Hokejový útočník Jan Kovář, který letos pomohl Plzni vybojovat historicky první titul, odchází do ruského Magnitogorsku. S klubem hrajícím Kontinentální ligu se dohodl na podpisu tříleté smlouvy. Informoval o tom server hokej.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Kovář na tréninku reprezentace

Článek

„Na Honzu se přijeli podívat lidé z několika klubů. Chtělo ho osm týmů, dostali jsme řadu nabídek. Všechny oslovily jeho parádní výkony v základní části a hlavně v play off. Nejzajímavější návrh nakonec připravil Magnitogorsk. Jednání pokračovala velmi rychle, nyní jsme na všem dohodnuti," řekl pro hokej.cz hráčův agent Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services.

Kovář byl plzeňským tahounem při cestě za premiérovým titulem pro klub, když ve dvaceti zápasech vyřazovací části posbíral šestadvacet bodů za 11 branek a 15 asistencí, a stal se tak nejproduktivnějším hráčem play off. Po sezóně mu však v západočeském celku končí smlouva a v Plzni už dopředu byli připraveni na to, že svého tahouna jen stěží udrží.

Vždyť už v průběhu sezóny ležely plzeňskému majiteli a hráči Martinu Strakovi na stole nabídky z KHL, třiadvacetiletého útočníka však pustit nechtěl. „Martin řekl, že mě chce, abychom udělali titul. Povedlo se a já mu za všechno moc děkuju," vzkazuje Kovář.

Počítají s ním do prvních dvou formací

„Představitelé Metallurgu Honzu hodně chtěli. S jednáním jsme čekali, až skončí play off, pak se všechno bleskově dotáhlo do konce. V Magnitogorsku s ním počítají do prvních dvou útoků. Dostane prostor, to je pro nás důležité. Honza se v kariéře posune zase o kousek dál," tvrdí Vůjtek, že Magnitogorsk je pro Kováře tou správnou volbou.

Do Magnitogorsku tak z Plzně v krátké době putuje další útočník, již v průběhu sezóny posílil kádr Metallurgu Milan Gulaš.

Kovář, který se nyní v Brně připravuje s reprezentací na blížící se mistrovství světa, odehrál v extralize 295 zápasů a připsal si v nich 212 bodů za 76 tref a 136 asistencí.

Reklama