Hlavní obsah

Na stará kolena jsem takový zájem nečekal, přiznal litvínovský útočník Hübl

Litvínov

Jednu z nejúspěšnějších sezón v extraligové kariéře má za sebou hokejový útočník Viktor Hübl. Litvínovský forvard skončil druhý v kanadském bodování po základní části hned za třineckým fantomem Martinem Růžičkou. A na severu Čech se mohou těšit z toho, že zkušený střelec a konstruktivní hráč bude nadále oblékat dres Vervy, což potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Litvínovský útočník Viktor Hübl (vlevo) se raduje ze vstřelení gólu.

Článek

Co vás vedlo k prodloužení smlouvy v Litvínově?

Vyšla nám nedávno skončená sezóna. Škoda jen, že jsme neprošli dál v play off, kde nás zastavil pozdější mistr z Plzně. Když jsem slyšel o tom, že by litvínovský kádr měl zůstat pohromadě v čele s brankářem Francouzem, tak jsem se rozhodl taky zůstat. Myslím, že bychom mohli mít šanci něco dokázat a uhrát dobrý výsledek.

Berete litvínovský klub za srdeční záležitost?

Trošku ano, ale nechci hovořit jen o klubovém srdíčku. Roli v tom hraje i smlouva. Litvínov mi vytvořil perfektní podmínky. Lepší než v jiných klubech. Už jsem v týmu hodně prožil a jsem tady v podstatě hokejově doma.

Není tajemstvím, že o vás stál i sousední Chomutov...

Nabídka byla na stole a taky jsem o ní hodně přemýšlel. Ozvala se i pražská Slavia. Na stará kolena jsem takový zájem nečekal. Většinou to řešil agent, který mi předal informace, s kým jednal. Ve finální fázi jsem se rozhodoval sám. Bavili jsme se i Frantou Lukešem, se kterým nám to na ledě klapalo. Jsme na sebe zvyklí, a jelikož oba zůstáváme, je tu záruka, že nemusím hledat nové spoluhráče.

V létě vám bude pětatřicet let. Smlouvu jste podepsal na tři roky a plus roční opci. Takže chcete v Litvínově dohrát kariéru?

Stát se to může, ale třeba po dvou sezónách se mnou nebudou spokojení. Víte, jaký je hokejový život. Litvínov mi vyhovuje i z osobního hlediska. Dcerka se tady věnuje krasobruslení a nejraději bych byl, kdyby se hokejově dařilo mně i celému mužstvu.

A ještě zpět k právě skončené extraligové sezóně. Sledoval jste boj o titul?

Každému bylo jasné, že Plzeň táhli Honza Kovář s Martinem Strakou a brankářem Mazancem. Byli nejvíce vidět. Ostatní zase perfektně bránili v oslabení, ale je to o týmu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice