Hlavní obsah

U hokejistů Karlových Varů končí dlouholetý kapitán Skuhravý

U hokejistů Karlových Varů končí po Petru Kumstátovi a Janu Košťálovi další ofenzivní opora Václav Skuhravý. Vedení Energie se svého kapitána rozhodlo uvolnit navzdory platné smlouvě do roku 2015. Odchází také sportovní manažer Jaromír Látal, jemuž klub nenabídl nový kontrakt.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Skuhravý z Karlových Varů (vlevo) se snaží překonat slávistického brankáře Miroslava Kopřivu.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Skuhravý hrál za západočeský tým jedenáct sezon. V roce 2008 ho jako kapitán dovedl k extraligovému stříbru a o rok později k historickému titulu.

"Stejně jako v případě Jana Košťála a Petra Kumstáta i Václavu Skuhravému patří opravdu veliké poděkování za zásluhy a rozvoj karlovarského hokeje. Stavíme však zcela nový tým s naprosto odlišným založením a filosofií hokeje a do této koncepce bohužel Václav Skuhravý nezapadá," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk na oficiálním webu.

Skuhravý se začne na novou sezónu připravovat sám, podle Karlových Varů se o něj vážně zajímají tři extraligové a dva zahraniční kluby. "Momentálně záleží jen na Václavovi a jeho agentovi, kde nakonec zakotví. Těmto jednáním nebudeme nijak bránit a s případnými zájemci se budeme chtít korektně domluvit," uvedl Vaněk.

Na rozdíl od Skuhravého zahájí příští týden s dvanáctým celkem minulé sezóny přípravu na nový ročník brankář Lukáš Mensator. Setrvání bývalé jedničky však záleží na tom, zda bude souhlasit se snížením platu.

Mensator není jasnou jedničkou

"Lukáš v tuto chvíli není jasnou jedničkou, jak tomu bylo v minulosti. S Tomášem Závorkou je minimálně na stejné úrovni. Odměna, kterou jsme dříve při podpisu dlouhodobého kontraktu s Lukášem stanovili, odpovídala odměně pro jednoznačnou brankářskou jedničku extraligového klubu," uvedl Vaněk na adresu hráče, jenž má také smlouvu do roku 2015.

"Proto jsme požádali agenta, aby s hráčem projednal její snížení. Jsme domluveni, že nedojde-li do 17. května k dohodě o úpravě smlouvy, je možné, že spolupráci s Lukášem Mensatorem ukončíme," dodal Vaněk.

Sportovní manažer Látal skončí po vypršení smlouvy 30. dubna, pozice sportovního manažera a hlavního skauta však zůstane zachována. O nástupci Látala by mělo být jasno v první polovině května.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice