Hlavní obsah

Plzeňského beka Slováka ocení za fair play kardinál Duka

Plzeňského hokejového obránce Tomáše Slováka ocení za jeho gesto fair play v rozhodujícím sedmém finále extraligy ve Zlíně kardinál Dominik Duka. Ve čtvrtek předá slovenskému hráči v Arcibiskupském paláci na Hradčanech ocenění České biskupské konference. ČTK o tom v úterý informoval tiskový mluvčí arcibiskupství Aleš Pištora.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Tomáš Slovák (třetí zprava) se raduje se spoluhráči Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem (druhý zprava) ze vstřelení gólu.

Článek

Slovák si vysloužil všeobecné uznání za to, že v poslední minutě normální hrací doby v dramatickém duelu přiznal teč puku v obranném pásmu. Díky tomu se vhazovalo před brankou Plzně a Zlín si gólem deset sekund před sirénou vynutil prodloužení. V něm nakonec po velkém boji Plzeň zásluhou kapitána Martina Straky vybojovala první titul v historii.

"Dívala se celá republika, jsem čestně vychovaný a nechtěl jsem, aby první historický titul pro Plzeň byl vybojovaný podvodem. Záleželo mně na tom, aby byl získaný čestně," řekl krátce po utkání Slovák, který je věřící.

Reklama

Související témata:
Kardinál