Hlavní obsah

Hokejová Sparta získala po Pöpperlem dalších sedm posil včetně Kumstáta

Praha
Aktualizováno

Sedm nových posil a změnu na pozici asistenta trenéra oznámila hokejová Sparta. Do útoku získali Pražané kanonýra Petra Kumstáta z Karlových Varů, Lukáše Klimka z Vítkovic a Jana Buchteleho z Pardubic, do obrany Karla Kubáta z Litvínova, Jana Piskáčka z Kladna, Jana Švrčka z Komety Brno a Marka Hrbase z Kamloops ze zámořské juniorské ligy WHL.

Foto: Profimedia.cz

Petr Kumstát se stěhuje z Karlových Varů do pražské Sparty.

Článek

Tým opustil asistent trenéra Josefa Jandače Jan Votruba. Nahradil ho Zdeněk Moták, který působil v minulých letech v této funkci ve Vítkovicích. V roli vedoucího mužstva skončil po dlouhých letech Jaroslav Velechovský, místo něj přichází bývalý sparťanský obránce Pavel Šrek. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

"Kádr ještě nemá zcela finální podobu, protože některá jednání nejsou uzavřená. To se týká například Petra Tona," řekl sportovní manažer Sparty Patrik Martinec, který se na stavbě týmu pro nadcházející ročník podílí společně s koučem Jandačem a Rašídem Chabibulinem, sportovním šéfem Holdingu. "U všech hráčů věříme, že Spartě svými výkony a přístupem pomohou k úspěšné sezóně," dodal Martinec.

Už v úterý klub oznámil návrat brankáře Tomáše Pöpperleho ze Lva Praha, s kterým je Sparta v rámci Holdingu majetkově propojena.

Kumstát mění dres po deseti letech

Kádr Sparty po uplynulé sezóně, v které skončila po vyřazení s Třincem ve čtvrtfinále pátá, opustili brankář Marek Pinc, obránci Jan Hanzlík, Angel Krstev, Troy Milam a útočníci Petr Tenkrát, Michal Broš, Sacha Treille a Adam Lapšanský.

Jednatřicetiletý Kumstát opouští Karlovy Vary po deseti letech. Bývalý hráč Znojma má v extralize na kontě 403 bodů za 212 branek a 191 asistencí z 653 utkání. O pět let mladší vítkovický odchovanec Klimek mění dres v extralize poprvé, v soutěži zaznamenal 129 bodů za 58 tref a 71 přihrávek v 370 duelech. Dvaadvacetiletý Buchtele dosud hrál extraligu jen za Pardubice a připsal si ve 211 utkáních 74 bodů za 43 tref a 31 asistencí.

Čtyřiadvacetiletý Kubát oblékne poprvé jiný dres než litvínovský, v kterém si připsal 77 bodů za 25 přesných zásahů a 52 asistencí v 290 duelech. O rok mladší Piskáček za tři sezóny v Kladně nasbíral 15 bodů za sedm branek a osm asistencí v 158 zápasech.

Sedmadvacetiletý Švrček opouští Kometu po dvou letech. Bývalý hráč Znojma a Zlína má na kontě v nejvyšší soutěži 347 duelů a 46 bodů za 11 gólů a 29 asistencí. Dvacetiletý plzeňský odchovanec Hrbas hrál WHL tři roky, nejdříve v dresu Edmontonu Oil Kings a pak za Kamloops Blazers.

Reklama

Související témata: