Hlavní obsah

Hokejisty Chomutova posílili útočník Balej a bek Malec

Chomutov/Karlovy Vary/Liberec

Slovenští hokejisté Jozef Balej, který v uplynulé sezóně získal titul s Plzní, a Tomáš Malec z Komety Brno se stali novými posilami Chomutova. Jednatřicetiletý útočník Balej, který má zkušenosti i z NHL, se po Třinci, Kometě a Plzni vydává do čtvrtého působiště v české extralize. O rok mladší bek Malec hrál v Brně uplynulé tři sezóny a předtím byl tři roky v Třinci. O jejich příchodu informovaly oficiální internetové stránky Pirátů.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Plzeňský Jozef Balej se snaží překonat zlínského brankáře Jakuba Sedláčka.

Článek
Fotogalerie

Balej si v tomto ročníku připsal ve 48 zápasech včetně play off 28 bodů za 18 branek a 10 asistencí. V české extralize působí od roku 2008, kdy přišel z farmy Vancouveru v Manitobě do Třince.

V sezóně 2011/12 odešel do Slovanu Bratislava, ale ještě během ní se vrátil do Brna, s kterým získal stříbro. Celkem má v české nejvyšší soutěži na kontě 189 utkání a 103 bodů za 63 gólů a 40 přihrávek.

V NHL zaznamenal Balej za Montreal, New York Rangers a Vancouver 18 startů s bilancí šesti bodů za jeden přesný zásah a pět asistencí. Sezónu 2006/07 strávil ve švýcarském Fribourgu.

Malec v tomto ročníku nasbíral v 54 duelech včetně play out devět bodů za tři branky a šest přihrávek. V české extralize si připsal v 360 kláních 79 bodů (20+59). Za sebou má Malec také působení v NHL, kde za Carolinu a Ottawu nastoupil k 46 zápasům a zaznamenal dvě přihrávky.

Hruška přestoupil z Vítkovic do Varů

Radim Hruška přestoupil z Vítkovic do Karlových Varů. S Energií se osmadvacetiletý útočník dohodl na dvouleté smlouvě s roční opcí. Hruška je druhou posilou Západočechů po příchodu dalšího útočníka Martina Látala na hostování z Kladna.

"Naším zájmem je, aby ve druhé formaci nastupovali vysocí a silní hráči. Těch máme aktuálně nedostatek, potřebujeme zvětšit výškový průměr našeho mužstva. Radim Hruška toto kritérium stoprocentně splňuje," řekl generální manažer Miroslav Vaněk na adresu 188 centimetrů měřícího Hrušky.

V uplynulé sezóně si Hruška připsal v 53 zápasech včetně play off 12 bodů za pět branek a sedm asistencí. Bývalý hráč Vsetína a Komety Brno má v nejvyšší soutěži na kontě 431 utkání a 159 bodů za 83 gólů a 76 asistencí. "Když je v pohodě, dokáže spoluhráčům připravovat šance nebo je sám proměňovat. Počítáme s ním na přesilovky a oslabení," doplnil Vaněk.

Bartek oblékne dres Bílých Tygrů

Slovenský reprezentační útočník Martin Bartek přestoupil z Pardubic do Liberce. S Bílými Tygry se dvaatřicetiletý hokejista, který nechybí v nominaci na MS, domluvil na tříleté smlouvě. Liberecký klub to uvedl v tiskové zprávě.

V Pardubicích působil Bartek tři roky a loni s nimi získal mistrovský titul. V uplynulé sezóně si připsal v 55 utkáních včetně play off 46 bodů za 25 branek a 21 asistencí.

"Je typem útočníka, který je velmi rychlý, důrazný a přesný v zakončení. Umí se prosadit v klíčových momentech zápasů a strhnout ostatní. Navíc není jen čistokrevným střelcem, ale velmi dobře dokáže připravit i šance spoluhráčům," řekl generální manažer Ctibor Jech na adresu první posily Liberce, který uhájil účast v extralize až v baráži.

Odchovanec Zvolenu, který v české extralize působil také krátce ve Zlíně, má za sebou angažmá v zámořských juniorských a nižších soutěžích, ve finské Raumě, ruském Novokuzněcku, ve švédském Leksandu a v Německu v Duisburgu, Essenu, Kasselu a Kolíně nad Rýnem.

"Hráč podobného ražení nám tu chyběl a věřím, že svými výkony i zkušenostmi pomůže týmu zvýšit produktivitu a agresivitu v útoku. Bartekova produktivita by nám měla pomoci při návratu na pozice, kde se Bílí Tygři s výjimkou uplynulé sezóny vždy pohybovali," doplnil Jech. Bartek v české extralize zaznamenal ve 155 utkáních 146 bodů za 67 tref a 79 přihrávek.

Reklama

Související témata: